Στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Άρτου που πραγματοποιήθηκαν στην παραλία του Βόλου από την Παρασκευή 13 έως και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου το ΔΙΕΚ Βόλου συμμετείχε ως συνδιοργανωτής με καταρτιζόμενους της ειδικότητας Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής του Γ’ Εξαμήνου, οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα και στην παρασκευή αλλά και στην διάθεση των αρτοπαρασκευασμάτων, όπως κουλούρι, τσουρέκι κ.α., στο πλήθος κόσμου που επισκέφτηκε την έκθεση μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Τον χώρο επίσης επισκέφτηκαν και μαθητές σχολείων οι οποίοι έμαθαν από τους ειδικούς τα «μυστικά» του ψωμιού ενώ διασκέδασαν με ζωγραφιές στα πρόσωπά τους.