Την Τετάρτη 25/1/2017 οι καταρτιζόμενοι μαθητές της ειδικότητας «Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας» πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γηροκομείο Βόλου στα πλαίσια των μαθημάτων «Διατροφή Υγιών Ατόμων» και «Θεραπευτική Διαιτολογία» με συνοδό τον εκπαιδευτή τους κ. Παναγιώτη Ζήση.

Στην αρχή της επίσκεψης ο Διευθυντής του Ιδρύματος κ. Ραπτόπουλος Γεώργιος καλωσόρισε τους μαθητές στο ίδρυμα και τους ενημέρωσε για τη λειτουργία του. Στη συνέχεια, η κοινωνική λειτουργός κ. Πατσή Ματίνα ενημέρωσε για τη σχέση του φαγητού ως μέσο επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης των ατόμων 3ης ηλικίας. Ο διαιτολόγος του ιδρύματος και εκπαιδευτής τους κ. Παναγιώτης Ζήσης ξενάγησε τους καταρτιζόμενους στην αποθήκη τροφίμων, όπου επισημάνθηκε ο ενδεδειγμένος τρόπος αποθήκευσης των τροφίμων και το σύστημα FIFO, ενώ οι μαθητές ενημερώθηκαν για την τήρηση αρχείων καθαριότητας στην κουζίνα και για την τήρηση αρχείων θερμοκρασιών των ψυγείων και των καταψυκτών, σύμφωνα με τις αρχές της ορθής υγιεινής πρακτικής. Οι μαθητές φορώντας ειδικές μάσκες (για να μη μεταφέρουν μικρόβια) καθώς και ειδικό σκουφάκι μίας χρήσης επισκέφθηκαν κατόπιν την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Ιδρύματος, όπου φιλοξενούνται κλινήρεις τρόφιμοι με προβλήματα δυσφαγίας για να δούνε τη διαδικασία πολτοποίησης των γευμάτων και μεριδοποίησης. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την κεντρική τραπεζαρία όπου και εκεί παρατήρησαν την διαδικασία διανομής και μεριδοποίησης των γευμάτων.

Οι καταρτιζόμενοι του τμήματος πήραν την πρωτοβουλία και συνέλεξαν τρόφιμα για το Γηροκομείο, τα οποία αφού τα κατέγραψαν πριν την αποθήκευση, τα παρέδωσαν στην Προϊσταμένη Γενικών Καθηκόντων και υπεύθυνη της αποθήκης. Στο τέλος της επίσκεψης, οι μαθητές είχαν τη χαρά να συνομιλήσουν με τους ηλικιωμένους φιλοξενούμενους.