Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Ελάτε μαζί μας να χτίσετε το μέλλον σας, με όραμα, πρόγραμμα και δράση

Δημόσια ΣΑΕΚ Βόλου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

ΩΡΑΡΙΟ ΙΕΚ

Δωρεάν Κατάρτιση

Είσοδος

Η εγγραφή αφορά αποκλειστικά καταρτιζόμενους στο ΙΕΚ Βόλου.

Την Πέμπτη 23/5/2019, πραγματοποιήθηκε στο Δημόσιο ΙΕΚ ΒΌΛΟΥ, ομιλία-ενημέρωση για το πρόβλημα της Εμπορίας Ανθρώπων. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των καταρτιζομένων στο σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα που γνωρίζει έξαρση τα τελευταία χρόνια. Την ομιλία πραγματοποίησε η κα Λητώ Καραγκούνη, ψυχολόγος και στέλεχος της διεθνούς οργάνωσης Α21, που καταπολεμά την Εμπορία Ανθρώπων. Την ενημερωτική παρουσίαση παρακολούθησαν οι καταρτιζόμενοι όλων των ειδικοτήτων του Δημοσίου ΙΕΚ Βόλου.

Όπως αναφέρθηκε στην ομιλία, «η Ελλάδα είναι γνωστή ως “το κέντρο της εμπορίας ανθρώπων στην Ευρώπη” καθώς είναι χώρα διέλευσης και προορισμού για τα θύματα. Εξαιτίας της γεωμορφολογίας της και της γεωγραφικής της θέσης αποτελεί κύρια είσοδο για την Ευρωπαϊκή  Ένωση και συγκεντρώνει το 90% των περιπτώσεων παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη. Αυτοί οι παράνομοι πρόσφυγες είναι από τις πιο ευάλωτες ομάδες στην εμπορία ανθρώπων».

Η εμπορία ανθρώπων είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο έγκλημα στον κόσμο και τροφοδοτεί την ανάπτυξη του οργανωμένου εγκλήματος, απειλεί την υγεία, την ασφάλεια και τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου. Η ζήτηση για φτηνή εργασία και σεξ στην Ελλάδα την καθιστά βασικό προορισμό για θύματα τράφικινγκ.

Τα είδη Εμπορίας Ανθρώπων τα οποία αναπτύχθηκαν ήταν :

  • Εξαναγκαστική εργασία
  • Σεξουαλική εκμετάλλευση
  • Εργασία για αποπληρωμή χρέους
  • Καταναγκαστική οικιακή εργασία
  • Παιδιά στρατιώτες

Η εκδήλωση που υλοποιήθηκε αποτέλεσε μέρος της προσπάθειας ευαισθητοποίησης των καταρτιζομένων του Δημοσίου ΙΕΚ Βόλου σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος και αποτελεί τμήμα μιας σειράς ομιλιών – εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία των εκπαιδευτών της ειδικότητας «Δημοσιογραφίας, Συντακτών και Ρεπόρτερ», της κας Βελέντζα Α., κ. Ράλλη Δ., στο πλαίσιο της κατάρτισής της. Υλοποιήθηκαν επίσης ημερίδες-ενημερωτικές εκδηλώσεις που αφορούν στην «καύση σκουπιδιών στην πόλη του Βόλου», και στον «εναλλακτικό τουρισμό», κ.α. που παρουσιάστηκαν με δημοσιογραφική προσέγγιση από τους καταρτιζόμενους της ειδικότητας.

Για φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση βλέπε εδώ

Copyright © 2024 ΙΕΚ Βόλου - Ομάδα ανάπτυξης: Τεχνικοί Εφαρμογών Πληροφορικής Rights Reserved.