Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Ελάτε μαζί μας να χτίσετε το μέλλον σας, με όραμα, πρόγραμμα και δράση

Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΩΡΑΡΙΟ ΙΕΚ

Δωρεάν Κατάρτιση

Είσοδος

Η εγγραφή αφορά αποκλειστικά καταρτιζόμενους στο ΙΕΚ Βόλου.

Από Πέμπτη και μέχρι την Δευτέρα 25/09/2023 οι επιτυχόντες της Α΄φάσης με την διαδικασία της επιλογής, από τους ζητήθηκε η δια ζώσης προσκόμιση των δικαιολογητικών, μπορούν να προσκομίζουν τα δικαιολογητικά τους στην γραμματεία του ΙΕΚ από 14.00 έως 18.00.

Η εγγραφή μπορεί να πραγματοποιηθεί με οποιονδήποτε από τους παρακάτω τρόπους:
1. Με μετάβαση στο Δ.Ι.Ε.Κ. επιτυχίας τους προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (αν έχει ζητηθεί) ή
2. Με αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) της αίτησης εγγραφής και των απαιτούμενων δικαιολογητικών στο Δ.Ι.Ε.Κ. Βόλου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή
3. Με ηλεκτρονική εγγραφή μέσω του πληροφοριακού συστήματος αιτήσεων
https://diek.it.minedu.gov.gr.
Επιτυχόντες σε Δ.Ι.Ε.Κ. που δεν θα κάνουν εγγραφή εντός προθεσμίας, χάνουν το
δικαίωμα εγγραφής τους!

 

Ξεκινά από αύριο Πέμπτη 21/09/2023 η λειτουργία του Δημοσίου ΙΕΚ Βόλου με απογευματινό ωράριο. Ώρες κοινού 14.00 έως 18.00.

Παρατείνεται η δυνατότητα εγγραφής των επιτυχόντων μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. (από όσους ζητήθηκε να τα προσκομίσουν δια ζώσης), μέχρι και την Τρίτη 12.09.2023 στις 20.00. Παρακαλούνται όσοι δεν έχουν αποστείλει τα δικαιολογητικά τους να πράξουν άμεσα στο email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου λόγω των μεγάλων καταστροφών στις υποδομές του συγκροτήματος "Φυτόκου" παραμένει κλειστό μέχρι νεωτέρας.

Για επείγουσες περιπτώσεις ή για την κατάθεση των δικαιολογητικών για τις εγγραφές του παράλληλου μηχανογραφικού, μπορείτε ακόμη να αποστέλλετε τα δικαιολογητικά που αναγράφονται παρακάτω στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Βεβαιώσεις και άλλα δικαιολογητικά δεν μπορούν να εκδοθούν μέχρι αποκαταστάσεως της ζημιάς.

Παρατείνεται η δυνατότητα εγγραφής των επιτυχόντων μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, καθώς και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων επιλογής υποψηφίων καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ.  μέχρι και την Τρίτη 12.09.2023 στις 3 το απόγευμα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν διάφορες περιοχές της χώρας.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή, το Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου θα παραμείνει κλειστό σήμερα 5/9/2023 και μέχρι νεωτέρας. Σε όσους επιτυχόντες του παράλληλου μηχανογραφικού έχει ζητηθεί να προσκομίσουν δια ζώσης τα δικαιολογητικά εγγραφής, μπορούν να τα αποστείλουν μέχρι αύριο, σύμφωνα με την καταληκτική ημερομηνία της ανακοίνωσης της Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν., με email στην διεύθυνση του ΙΕΚ Βόλου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δικαιολογητικά

1. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους

2. Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου, Πτυχίο

ΤΕΕ Β’ Κύκλου) και όχι πτυχία ανώτερης βαθμίδας (ΑΕΙ, ΤΕΙ)

3. Βεβαίωση απογραφής από τον ΕΦΚΑ ή πρόσφατη βεβαίωση ΑΜΚΑ

4. Τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων τους

(κοινωνικά κριτήρια).

 

Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν δια ζώσης με το παράλληλο μηχανογραφικό στο Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου, θα πρέπει να προσέρχονται από 28/08/2023 και μέχρι 31/08/2023 τις ώρες 10.00 -13.00. Από 01/09/2023 και μέχρι 06/09/2023 θα προσέρχονται απογευματινές ώρες, από 14.00 μέχρι 18.00.

Έχουν δοθεί στη δημοσιότητα η βαθμολογία του τελευταίου εισακτέου σε κάθε προσφερόμενη ειδικότητα σε κάθε Δημόσιο Ι.Ε.Κ. για την κάθε κατηγορία υποψηφίων (γενική/ειδική). https://gsvetlly.minedu.gov.gr/nea-anakoinoseis/237-apotelesmata-epilogis-sta-dimosia-i-e-k-ypopsifion-me-parallilo-mixanografiko-etous-2023

Οι υποψήφιοι μπορούν να συνδεθούν στην ιστοσελίδα του παράλληλου μηχανογραφικού (https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr) με τους κωδικούς των πανελλαδικών εξετάσεων και να πληροφορηθούν το αποτέλεσμά τους. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει στην ίδια ιστοσελίδα σύνδεσμος με μια λίστα με τους επιτυχόντες, η οποία περιέχει μόνο τον κωδικό εξετάσεων κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του. Στην παραπάνω ιστοσελίδα έχουν ανακοινωθεί και τα δικαιολογητικά και η διαδικασία της εγγραφής.

Διαδικασία αίτησης εγγραφής στα Δημόσια ΙΕΚ αποφοίτων Λυκείου ανεξάρτητα από το παράλληλο μηχανογραφικό.

Όσοι απόφοιτοι Λυκείου ενδιαφέρονται να εγγραφούν σε Δ.Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σύστημα Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων από τη Δευτέρα 31-07-2023 μετά τις 9 π.μ. μέχρι την Τετάρτη 06-09-2023 στις 15:00.

 

Ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. από 1/8/2023 έως 15/8/2023 θα παραμείνουν κλειστά.

Ενημερώνουμε ότι οι Ειδικότητες που προτάθηκαν να λειτουργήσουν στο ΔΙΕΚ Βόλου από το ΥΠΑΙΘ για το Ακαδημαϊκό Έτος 2023-2024   είναι οι κατωτέρω:

1. ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

2. ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)

4. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑV.I.C.T. Travel

5. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

6. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

7. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ

8. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Οι παραπάνω ειδικότητες οι οποίες θα ξεκινήσουν το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2023Β, υπάρχουν στο Παράλληλο Μηχανογραφικό για ΔΙΕΚ του ΥΠΑΙΘ και μπορούν να δηλωθούν από τους αποφοίτους των Λυκείων του 2023.

 

Ενημερώνουμε τους καταρτιζόμενούς μας ότι σύμφωνα με την 3η αναθεωρημένη  έκδοση του παρακάτω οδηγού υλοποίησης,  "ΟΔΗΓΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ "ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΙΕΚ" ΜΕ MIS 5131399 - 3η ΕΚΔΟΣΗ | Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης - ΙΝΕΔΙΒΙΜ (inedivim.gr)", ισχύουν τα εξής:

 

"Με την Πράξη αυτή επιδοτείται η αμειβόμενη Πρακτική Άσκηση των καταρτιζόμενων (σπουδαστών) των δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ, με βάση τα προβλεπόμενα στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο, δηλ. τον Ν.4763/2020 και στην ΚΥΑ με αρθμ. Κ5/97484/05-08-2021 (ΦΕΚ 3938/Β / 26-08-2021), εφόσον η ημερομηνία έναρξης πρακτικής, σύμφωνα με την Απόφαση Έναρξης Πρακτικής Άσκησης, είναι από την 1/9/2021, και η πρακτική άσκηση έχει ολοκληρωθεί ως τις 31/08/2023 με την βεβαίωση ολοκλήρωσης πρακτικής άσκησης από το ΙΕΚ, για το σύνολο των εννιακοσίων εξήντα (960) ωρών – ισοδύναμων εκατό είκοσι (120) ημερών πλήρους απασχόλησης.

Κατά εξαίρεση οι πρακτικά ασκούμενοι με ειδικότητες σχετικές με τα τουριστικά επαγγέλματα, οι οποίοι ξεκίνησαν την πρακτική τους άσκηση κατά τους θερινούς μήνες του 2022 λόγω ειδικότητας, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους άσκηση έως και 30/09/2023, για το σύνολο των εννιακοσίων εξήντα (960) ωρών – ισοδύναμων εκατό είκοσι (120) ημερών πλήρους απασχόλησης. Η ίδια ρύθμιση ισχύει για τους πρακτικά ασκούμενους του β’ εξαμήνου που ξεκίνησαν την πρακτική τους άσκηση τους θερινούς μήνες του 2022."

Στις 25/05/2023, ημέρα Δευτέρα, στο πλαίσιο του μαθήματος"Εξελικτική Ψυχολογία", πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των εκπαιδευομένων της ειδικότητας  "Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων" του ΔΙΕΚ Βόλου στο ΚΔΑΠμεΑ Βόλου, συνοδεία της διδάσκουσας κας Ρούμπου Χριστίνας, Ψυχολόγου. Οι καταρτιζόμενες, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις του ΚΔΑΠμεΑ Βόλου, καθώς και να ξεναγηθούν στον χώρο του. Πιο συγκεκριμένα, η εξαιρετική κ. Ζίνα Διακομή, υπεύθυνη του Εργαστηρίου Κεραμικής ΚΔΑΠμεΑ Βόλου, παρουσίασε το έργο της δομής, στην οποία προσφέρεται δημιουργική απασχόληση ατόμων με αναπηρία, επισημαίνοντας τη σημασία της Τέχνης, καθώς αποτελεί μέσο που δίνει τη δυνατότητα και τον χώρο στα άτομα να ακουστεί η «φωνή» τους. Ειδικότερα, δόθηκε η ευκαιρία και η χαρά στις εκπαιδευόμενες της ειδικότητας να απολαύσουν τις εκθέσεις που έχει πραγματοποιήσει το Εργαστήρι Κεραμικής και να θαυμάσουν τις δημιουργίες των ατόμων με αναπηρία του ΚΔΑΠμεΑ Βόλου, οι οποίες ανακίνησαν έντονα συναισθήματα. Επιπλέον, συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της έννοιας της αναπηρίας και των κοινωνικών κατασκευών που υπάρχουν γύρω από την Αναπηρία, οι οποίες φάνηκε πως εντείνουν τον φόβο για το διαφορετικό και διαμορφώνουν ρατσιστικές απόψεις. Η επίσκεψη λειτούργησε ως αφόρμηση για ανάπτυξη προβληματισμού και συζήτησης γύρω από τον ρατσισμό και την Αναπηρία, δίδοντας στις εκπαιδευόμενες την ευκαιρία να διερευνήσουν έννοιες όπως τα στερεότυπα, οι προκαταλήψεις, οι διακρίσεις κ.ά, να εντοπίσουν τις δικές τους σχετικές προβληματικές αντιλήψεις, στάσεις και συμπεριφορές, αλλά και να μοιραστούν προσωπικές απόψεις, ιστορίες και βιώματα γύρω από την Αναπηρία.

Ευχαριστούμε πολύ τις κ.κ. Μίχου Μαρία και Διακομή Ζίνα για την άψογη υποδοχή στον χώρο του ΚΔΑΠμεΑ Βόλου και την εξαιρετική -όπως πάντα- συνεργασία.

Δείτε εδώ φωτό από την επίσκεψη

Την Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 , το τμήμα Β’ εξαμήνου σπουδών, της ειδικότητας «Στελέχη Μονάδων Φιλοξενίας», πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη.

Οι σπουδαστές με τη συνοδεία της εκπαιδεύτριάς τους κυρίας Ιωάννας Πολύζου, επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο “ValisResort & Spa 5*” (https://valishotel.gr/?lang=en), στα πλαίσια των μαθημάτων «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα» και «Μπαρ».

Ο απόφοιτος του ΔΙΕΚ, κος Κώστας Καραφύλλογλου που είναι ο F&B manager του ξενοδοχείου, τους υποδέχθηκε εγκάρδια και τους ενημέρωσε για τη λειτουργία των τμημάτων του ξενοδοχείου.

Οι εκπαιδευόμενοι είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν συνεδριακούς χώρους και χώρους εκδηλώσεων, το εστιατόριο, το τσιπουράδικο, το χώρο ευεξίας – spa, και δωμάτια - σουίτες.

Στο καφέ- μπαρ του ξενοδοχείου δίπλα στην πισίνα, ο barista-bartender τους έδειξε την Παρασκευή καφέδων και cocktail.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Καραφύλλογλου και τα στελέχη του ξενοδοχείου!

Δείτε εδώ φωτό από την επίσκεψη

 

Στις 26/5/2023 η ειδικότητα Βοηθός Φαρμακείου, Δ' εξάμηνο πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη, στα πλαίσια του μαθήματος "Έλεγχος και Αξιολόγηση Καλλυντικών", με τη συνοδεία της ελπαιδεύτριάς τους κ. Ζήκα Χαρίκλεια, στο κατάστημα πρώτων υλών για παραγωγή καλλυντικών, με την επωνυμία "Dream Soap".

Οι σπουδαστές έφτιαξαν τα ακόλουθα:

-παραδοσιακή κεραλοιφή με μελισσοκέρι, ελαιόλαδο, λάδι jojoba, λάδι avocado και αιθέρια έλαια. 

-ενυδατική κρέμα προσώπου με εκχύλισμα αγγουριού και βιταμίνη Ε μαθαίνοντας να προσθέτουν με σωστό τρόπο γαλακτοματοποιητή, συντηρητικό και άρωμα.

-ενυδατική λοσιόν με ανθόνερο νερολί, πανθενόλη και υαλουρονικό οξύ. 

Δείτε εδώ φωτό από την επίσκεψη

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, το τμήμα Δ΄ εξαμήνου της ειδικότητας «Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Νικολάου και Σπυρίδωνος Τσαλαπάτα στο Βόλο (https://www.piop.gr/el/diktuo-mouseiwn/Mouseio-Plinthokeramopoieias-Tsalapata/to-mouseio.aspx), ένα από τα θεματικά μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (Π.Ι.Ο.Π).

     Οι σπουδαστές, με τη συνοδεία των δύο εκπαιδευτριών τους Σεραΐνα Βαλτσάνη και Δήμητρα Γαργάλα, στο πλαίσιο των μαθημάτων «Εισαγωγή στις Βασικές Έννοιες Προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και «Κώδικες Επαγγελματικής Συμπεριφοράς» αντίστοιχα, επισκέφθηκαν ένα διασωζόμενο βιομηχανικό συγκρότημα. Είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την έννοια της προστασίας της βιομηχανικής πολιτιστικής κληρονομιάς και την ιστορική σημασία της για την πόλη του Βόλου, να γνωρίσουν την παραγωγική διαδικασία πλίνθων και κεράμων, αλλά και την καθημερινότητα των εργαζομένων του εργοστασίου μέσα από το εποπτικό υλικό. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του μουσείου και τους κώδικες επαγγελματικής συμπεριφοράς του προσωπικού του.

     Ευχαριστούμε πολύ το Μουσείο Πλινθοκεραμοποίας Ν. και Σ. Τσαλαπάτα για την άψογη φιλοξενία του και την κα. Νατάσα Κουτσοπούλου για την ξενάγησή μας στη μόνιμη έκθεση του μουσείου.

Δείτε εδώ φωτό από την επίσκεψη

Στις 23/05 ημέρα Τρίτη, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην χρήση πυροσβεστικών μέσων και την ενεργητική πυροπροστασία. Εκπαιδευτής ο επιπυραγός κ. Τζιώμας Ιωάννης. Οι καταρτιζόμενοι εκτός των άλλων εκπαιδεύτηκαν στην χρήση των πυροσβεστήρων ξηράς κόνεως σε εικονική πυρκαγιά και ενημερώθηκαν για τα μέτρα πρόληψης και κατάσβεσης στους χώρους εργασίας τους.

Δείτε εδώ φωτό από την εκπαίδευση

Την Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 , το τμήμα Β’ εξαμήνου σπουδών, της ειδικότητας «Στελέχη Μονάδων Φιλοξενίας», πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη.

Οι σπουδαστές με τη συνοδεία της εκπαιδεύτριάς τους κυρίας Ιωάννας Πολύζου, επισκέφτηκαν το ξενοδοχείο “Volos Palace 4*” (https://www.volospalace.gr/), στα πλαίσια των μαθημάτων «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα» και «Μπαρ».

Οι υπεύθυνοι τους υποδέχθηκαν εγκάρδια και τους ενημέρωσαν για τη λειτουργία των τμημάτων του ξενοδοχείου.

Οι εκπαιδευόμενοι είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τον χώρο εκδηλώσεων-συνεδρίων, το εστιατόριο, το μπαρ του ξενοδοχείου και μία από τις σουίτες.

Ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση και τα στελέχη του ξενοδοχείου!

Δείτε εδώ φωτό από την επίσκεψη

Στις 28/4/2023, στα πλαίσια του μαθήματος "Έλεγχος και Αξιολόγηση καλλυντικών" πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη, με τη συνοδεία της εκπαιδεύτριάς τους κ. Χαρίκλεια Ζήκα, από τους σπουδαστές της ειδικότητας Βοηθός Φαρμακείου Δ' εξάμηνο στην εταιρεία DreamSoap, η οποία εμπορεύεται πρώτες ύλες καλλυντικών. Οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή καλλυντικών, τις είδαν από κοντά και παρασκεύασαν σαπούνια γλυκερίνης με διάφορα αρώματα και έλαια.(φωτος 6-9)

Στις 17/3/2023, στα πλαίσια του μαθήματος "Έλεγχος και Αξιολόγηση καλλυντικών" πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη, με τη συνοδεία της εκπαιδεύτριάς τους κ. Χαρίκλεια Ζήκα, από τους σπουδαστές της ειδικότητας Βοηθός Φαρμακείου Δ' εξάμηνο στην εταιρεία essentialoils-organics, η οποία παρασκευάζει αιθέρια έλαια. Οι σπουδαστές είδαν από κοντά τη διαδικασία και πήραν ως δώρο αιθέριο έλαιο λεβάντας, από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας κ. Γιαννακούλα Παναγιώτη. (φωτος 1-5)

Δείτε εδώ φωτό από τις επισκέψεις

Το δημόσιο ΙΕΚ Βόλου επισκέφτηκε πρόσφατα ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές και υποψήφιος βουλευτής του Νομού Μαγνησίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος. Ο κ. Τριαντόπουλος, στο πλαίσιο αντίστοιχων μαθημάτων των τμημάτων "Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων", "Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών" και "Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία" είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους σπουδαστές του ΙΕΚ και να συζητήσουν τόσο για το κυβερνητικό έργο πάνω στον τρόπο οργάνωσης και αντιμετώπισης - αποκατάστασης των καταστροφών όσο και θέματα που απασχολούν τους σπουδαστές. 

Παράλληλα έγινε ενημέρωση των σπουδαστών από δύο κύριες εθελοντικές ομάδες του Νομού μας, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με κύριο ομιλητή τον διασώστη κ. Νίκο Ζυγούρη ο οποίος μίλησε και παρουσίασε υλικό από την πρόσφατη εμπειρία του στον πολύνεκρο σεισμό της Τουρκίας ως μέλος της Ελληνικής αποστολής αλλά και από τον κ. Βασίλη Ηλιόπουλοεθελοντή διασώστη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας που μίλησε γενικότερα για τον εθελοντισμό αλλά και την εμπειρία του από τον τόπο του δυστυχήματος των Τεμπών και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.

Οι σπουδαστές του τμήματος δημοσιογραφίας του ΙΕΚ έκαναν ερωτήσεις τόσο προς τους εθελοντές διασώστες όσο και προς τον κύριο Υφυπουργό για θέματα που άπτονται της πολιτικής προστασίας αλλά και του εθελοντισμού γενικότερα. Η όλη συζήτηση κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των σπουδαστών της σχολής και αποζημίωσε το πολυπληθές ακροατήριο που γέμισε ασφυκτικά το αμφιθέατρο της σχολής.

Τέλος ο δ/ντης του ΙΕΚ κ. Άρης Παπαθανασίου, ευχαρίστησε τόσο τον Υφυπουργό, όσο και τους εθελοντές διασώστες κ. Ηλιόπουλο Βασίλη, Τραγάλα Κώστα, Ζυγούρη Νίκο, Καίσαρ Παντελή, Παππά Λάμπρο και Σκούφο Αδάμ, για τις πολύτιμες γνώσεις κι εμπειρίες που μετέδωσαν στους σπουδαστές όλων των τμημάτων του ΙΕΚ.

 

Δείτε εδώ φωτό από την επίσκεψη

Την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 , το τμήμα Β’ εξαμήνου σπουδών, της ειδικότητας «Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας», πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη.

Οι σπουδαστές με τη συνοδεία της εκπαιδεύτριάς τους κυρίας Ιωάννας Πολύζου, επισκέφτηκαν το ξενοδοχείο “Domotel Xenia Volos 5*” (https://domotel.gr/el/hotel-xenia-volos ) και το “Yachting Club-Domotel Xenia Volos” στα πλαίσια των μαθημάτων τους «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα» και «Μπαρ».

Οι υπεύθυνοι τους υποδεχτήκαν εγκάρδια και τους ενημέρωσαν για τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Στο “Domotel Xenia Volos”, οι εκπαιδευόμενοι είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τους συνεδριακούς χώρους του ξενοδοχείου, διάφορους τύπους δωματίων και τον χώρο ευεξίας (spa).

Στο “Yachting Club”, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της επιχείρησης και παρακολούθησαν την παρασκευή διαφόρων τύπων καφέ και κοκτέιλ από εξειδικευμένους barista και bar tender.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπροσώπους των δύο επιχειρήσεων για την άψογη συνεργασία τους.

Δείτε εδώ φωτό από την επίσκεψη

Ξεκίνησε η υλοποίηση της Πράξης: «Ειδικά προγράμματα διεξαγωγής πρακτικής άσκησης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας (ΙΕΚ)» (MIS 5069416)

για 2.000 εκπαιδευόμενους από δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και ιδιωτικά ΙΕΚ,

οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση (επιδοτείται από το έργο) με την προϋπόθεση ότι:

  • έχουν ολοκληρώσει το θεωρητικό μέρος των σπουδών τους ως τον Αύγουστο του 2020 και
  • δεν έχουν πραγματοποιήσει το εξάμηνο της πρακτικής άσκησης (και ως εκ τούτου δεν έχουν λάβει την αντίστοιχη πιστοποίηση από τον ΕΟΠΠΕΠ).

Το έργο υλοποιείται από σύμπραξη φορέων των κοινωνικών εταίρων: ΙΝΕ & ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ, ΙΜΕ/ΓΣΕΒΕΕ, ΚΑΕΛΕ/ΕΣΕΕ καθώς και τον ΕΟΠΠΕΠ (με Δικαιούχο-Συντονιστή Φορέα το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ).

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τους ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΙΕΚ καθώς και για τις ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ που επιθυμούν να προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης,

υποβάλλονται -ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ- στον ηλεκτρονικό ιστότοπο της Πράξης:https://www.e-iekpraktiki.gr

Επίσης, στον ηλεκτρονικό ιστότοπο της Πράξης: https://www.e-iekpraktiki.gr                είναι διαθέσιμες:

  • οι προσκλήσεις για Ωφελούμενους-Εκπαιδευόμενους ΙΕΚ και Επιχειρήσεις,
  • αναλυτικές οδηγίες υποβολής αίτησης καθώς και
  • όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες για συμμετοχή στο έργο!


Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2023, το τμήμα Β’ εξαμήνου σπουδών της ειδικότητας «Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας», πραγματοποίησαν εκπαιδευτικη επίσκεψη στο μ-ζυθοποιείο “Local Streets” (https://localstreetsbeer.gr/) στο Βόλο, στα πλαίσια του μαθήματος “Μπαρ”. Τους σπουδαστές και την εκπαιδευτριά τους κυρία Ιωάννα Πολύζου, υποδέχτηκαν εγκάρδια ο ζυθοποιός κύριος Μαλαμουλης και οι συνεργάτες του. Τους ενημέρωσαν για τη διαδικασία παρασκευής της μπύρας και τους προσέφεραν να γευτούν τα τρία είδη που παράγει το μ-ζυθοποιείο: Weiss, Pils, Pale Ale.
Τους ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία τους.

Δείτε εδώ φωτό από την επίσκεψη

Ενημερώνουμε τους καταρτιζόμενους οι οποίοι σκοπεύουν να ξεκινήσουν ή έχουν ήδη ξεκινήσει την Πρακτική τους άσκηση με επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ ότι σύμφωνα με τον ανανεωμένο Οδηγό Υλοποίησης και Εφαρμογής Φυσικού Αντικειμένου και Διαχείρισης Οικονομικού Αντικειμένου της Πράξης «Πρακτική Άσκηση Καταρτιζόμενων ΙΕΚ» άρθρο 1.3 :

«…επιδοτείται η αμειβόμενη Πρακτική Άσκηση των καταρτιζόμενων (σπουδαστών) των δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ, με βάση τα προβλεπόμενα στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο, δηλ. τον Ν.4763/2020 και στην ΚΥΑ με αρθμ. Κ5/97484/05-08-2021 (ΦΕΚ 3938/Β / 26-08-2021), εφόσον η ημερομηνία έναρξης πρακτικής, σύμφωνα με την Απόφαση Έναρξης Πρακτικής Άσκησης, είναι από την 1/9/2021, και η πρακτική άσκηση έχει ολοκληρωθεί ως τις 30/06/2023 με την βεβαίωση ολοκλήρωσης πρακτικής άσκησης από το ΙΕΚ, για το σύνολο των εννιακοσίων εξήντα (960) ωρών – ισοδύναμων εκατό είκοσι (120) ημερών πλήρους απασχόλησης.

Κατά εξαίρεση* οι πρακτικά ασκούμενοι με ειδικότητες σχετικές με τα τουριστικά επαγγέλματα, οι οποίοι ξεκίνησαν την πρακτική τους άσκηση κατά τους θερινούς μήνες του 2022 λόγω ειδικότητας, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους άσκηση έως και 31/08/2023, για το σύνολο των εννιακοσίων εξήντα (960) ωρών – ισοδύναμων εκατό είκοσι (120) ημερών πλήρους απασχόλησης. Η ίδια ρύθμιση ισχύει για τους πρακτικά ασκούμενους του β’ εξαμήνου που ξεκίνησαν την πρακτική τους άσκηση τους θερινούς μήνες του 2022.

* Η κατά εξαίρεση ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης την 31η/08/2022 προβλέπεται έως και τη συμπλήρωση του πλήθους των χιλίων (1000) καταρτιζόμενων με σειρά προτεραιότητας».

Ενημερώνουμε τους Εκπαιδευτές και τους Καταρτιζόμενους του Δ.Ι.Ε.Κ. Βόλου ότι τα μαθήματα του Εαρινού Εξαμήνου Κατάρτισης 2023Α θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 16-2-2023, σύμφωνα με το Πρόγραμμα που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα προσεχώς.

 

Όσον αφορά τα αποτελέσματα Εξετάσεων και Επίδοσης του Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2022Β αναρτηθηκαν στον χώρο παροχής σημειώσεων.

Εγκύκλιο για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος στους καταρτιζόμενους των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

(Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο)

Η χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος, θα γίνει σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθ. K5/104224/29-08-2022 (Β’ 4634) κοινή υπουργική απόφαση «Καθορισμός διαδικασίας και δικαιολογητικών για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος στους καταρτιζόμενους των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», η οποία εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή του άρθρου 10 του ν.3220/2004 (Α’15), «Μέτρα αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής, αντικειμενοποίηση του φορολογικού ελέγχου και άλλες διατάξεις», περί χορήγησης στεγαστικού επιδόματος σε καταρτιζόμενους των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις αφορούν στη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για καταβολή ενοικίων κατά το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022 και θα υποβάλλονται από τις 01/02/2023 έως και τις 14/02/2023, σε ειδική εφαρμογή στο σύνδεσμο:

https://stegastiko.minedu.gov.gr

 

Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. Κ5/9884/27-01-2023 εγκυκλίου, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων χορήγησης Στεγαστικού Επιδόματος Δημοσίων Ι.Ε.Κ. μέχρι και την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 με αντίστοιχη παράταση της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών στα Δημόσια Ι.Ε.Κ.-Υ.ΠΑΙ.Θ. μέχρι την Τρίτη 28η Φεβρουαρίου 2023.

Οι φοιτήτριες του τμήματος Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, παρουσίασαν τις παιδαγωγικές τους  δραστηριότητες στο πλαίσιο του μαθήματος Παιδαγωγικής - Νηπιαγωγικής. Με βάση τις παιδαγωγικές αρχές του Fröbel και της Montessori, αλλά  και την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας κ. Ζωής Στέλλου, οι φοιτήτριες σχεδίασαν δραστηριότητες και κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και υλικά που υπήρχαν στο σπίτι τους, τις οποίες παρουσίασαν στις συμφοιτήτριές τους. Αρκετές συμφοιτήτριες συμμετείχαν στην δημιουργία των κατασκευών, όπως κύβοι από πλαστελίνη και καλαμάκια  ή στην πορεία των δραστηριοτήτων, όπως αντιστοίχιση αρωματικών φυτών με τα αποστάγματά τους σε μπουκαλάκια. Επίσης, είχαν την δυνατότητα, εκτός από την εμπειρία της προσομοίωσης μιας δραστηριότητας στην "τάξη" , να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν προτάσεις βελτίωσης.

 

Δείτε εδώ φωτό από την επίσκεψη

Στο πλαίσιο του μαθήματος "Στατιστική Ι" οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας "Βοηθός Φαρμακείου", α΄ εξάμηνου του ΔΙΕΚ Βόλου, με την συνοδεία της διδάσκουσας κ. Άννας Κοτσαμανίδου πραγματοποίησαν την Δευτέρα 5/12/2022 εκπαιδευτική επίσκεψη στην Στατιστική Υπηρεσία του Βόλου. Τους υποδέχτηκαν θερμά η κ. Αποστολάκη Στεργιανή και ο κ. Κουρτίδης Ιωάννης, οι οποίοι ήρθαν από την Διεύθυνση Στατιστικής Βορείου Ελλάδος για τον σκοπό αυτό, καθώς και η κ. Σέμπρου Αθηνά, κ. Κατσάνου Μαρία, κ. Τζαμπίρα Λουκία, κ. Κατσιγιαννάκης Ζαχαρίας και ο κ. Ζαφείρης Λυκούργος από την Περιφερειακή Υπηρεσία Στατιστικής Μαγνησίας.

Μέσα από την εποικοδομητική εκπαιδευτική επίσκεψη οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τις αρχές της Στατιστικής Επιστήμης, να εμπεδώσουν τη χρησιμότητα των στατιστικών δεδομένων στην καθημερινή ζωή και να συνειδητοποιήσουν τη σημασία των επίσημων στατιστικών για τη Χώρα, με την παρουσίαση, τη συζήτηση για την αποστολή και το έργο της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και τις διαδικασίες διάδοσης των επίσημων στατιστικών, ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά και διεθνή στατιστικά πρότυπα.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε θερμά τη Στατιστική Υπηρεσία Βόλου για την θερμή υποδοχή τους καθώς και για τα αναμνηστικά δώρα που μας χάρισαν.

 

Δείτε εδώ φωτό από την επίσκεψη

Στις 29 Νοεμβρίου 2022, ημέρα Τρίτη, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των εκπαιδευομένων του τμήματος Β. Φυσικοθεραπείας του ΔΙΕΚ Βόλου στο πλαίσιο των μαθημάτων "Ψυχολογία αποκατάστασης" και "Νοσολογία", συνοδεία των διδασκόντων των μαθημάτων, κ.κ. Ρούμπου Χριστίνας, Ψυχολόγου και Γεροντίδη Γεώργιου, Οδοντιάτρου -Εκπαιδευτικού Δ.Ε., αντίστοιχα. Πέραν της γνωριμίας με τον χώρο του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, στόχος της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν  η ενημέρωση των καταρτιζομένων σχετικά με τις ψυχικές διαταραχές και εν γένει τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, τυχόν νευρολογικές και ανοσολογικές διαταραχές,  προβλήματα που παρουσιάζονται σε άτομα με εξαρτητική συμπεριφορά,  χαρακτηριστικά εξαρτητικής προσωπικότητας, τρόπους αντιμετώπισης/διαχείρισης/προσέγγισης σχετικών περιστατικών από επαγγελματίες υγείας, όπως είναι και οι φυσικοθεραπευτές. 

Ευχαριστούμε πολύ το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ για την άψογη υποδοχή στον χώρο του και την εξαιρετική -όπως πάντα- συνεργασία.

 

Δείτε εδώ φωτό από την επίσκεψη

Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης του τμήματος Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου οι καταρτιζόμενες και οι εκπαιδεύτριές τους ΜΠΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ και ΦΩΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ επισκεφτήκαμε το 4ο Νηπιαγωγείο Ν.Ιωνίας όπου παρατηρήσαμε τα υλικά που υπάρχουν σε κάθε περιοχή για την κάθε θεματική του αναλυτικού προγράμματος όπως για τη γραφή, τα μαθηματικά, τις φυσικές επιστήμες και συζητήσαμε πως οργανώνουμε τις περιοχές και πως παρουσιάζουμε τα υλικά στους μαθητές μας. 

Παράλληλα, εκπαιδευτήκαμε στο STEAM και τη ρομποτική με τα ρομποτάκια Bee Bot, τον ποντικούλη και τη Σάμυ ώστε να μάθουμε πως μπορούμε να αναπτύξουμε την κωδικοποίηση και την υπολογιστική σκέψη στους μικρούς μαθητές μας.

Δείτε εδώ φωτό από την επίσκεψη

Στο πλαίσιο του μαθήματος Πρακτική Εφαρμογή του Ά εξαμήνου της ειδικότητας «Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας», οι σπουδαστές μαζί με τις εκπαιδεύτριες του κ. Σαράφη και κ. Μουσκή, επισκέφτηκαν τη Τετάρτη 30/11/22 το ξενοδοχείο του Βόλου, “DomotelXeniaVolos”.

Εκεί ο διευθυντής του ξενοδοχείου κύριος Χατζηεμμανουήλ ξενάγησε τους πρωτοετής σπουδαστές της ειδικότητας με τις εκπαιδεύτριές τους, στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου και σε κενό δωμάτιο, εξηγώντας τους για τις υπηρεσίες και τις παροχές που προσφέρει το ξενοδοχείο στους πελάτες του, εστιάζοντας στη παροχή ποιοτικής εξυπηρέτησης.

Τέλος, ο κ. Χατζηεμμανουήλ έδωσε πολύτιμες συμβουλές στους σπουδαστές, σχετικά με την επαγγελματική τους αποκατάσταση γενικά στο τουριστικό – ξενοδοχειακό κλάδο, αλλά και ποιο συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο “DomotelXeniaVolos”.

 

Δείτε εδώ φωτό από την επίσκεψη

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Βόλου στα πλαίσια του μαθήματος πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα του τμήματος «Στέλεχος μηχανογραφημένου λογιστηρίου-φοροτεχνικού γραφείου».

Στο συγκεκριμένο τμήμα του Α’ εξαμήνου φοιτούν 12 σπουδαστές με καθηγήτρια κ. Μαρία Καζά, που τους συνόδευσε στην εκπαιδευτική επίσκεψη.

Τα παιδιά υποδέχτηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ο διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Βούκουτος, ο οποίος και ενημέρωνε τους σπουδαστές αναλυτικά για τον θεσμό των Επιμελητηρίων και τον γνωμοδοτικό χαρακτήρα τους. Παράλληλα, μίλησε διεξοδικά για τον τρόπο που λειτουργούν τα Επιμελητήρια στη χώρα, καθώς αποτελούν τον επιμελητηριακό σύμβουλο της Πολιτείας για εμπορικά και επιχειρηματικά ζητήματα.

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη του τμήματος ΓΕΜΗ κα Εύη Διανέλλου  μίλησε στα παιδιά για τη λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, αλλά και την Υπηρεσία Μιας Στάσης, η οποία λειτουργεί από το 2018 και ουσιαστικά κατοχυρώνει ηλεκτρονικά όλες τις επιχειρήσεις της χώρας.

 

Δείτε εδώ φωτό από την επίσκεψη

Copyright © 2023 ΙΕΚ Βόλου - Ομάδα ανάπτυξης: Τεχνικοί Εφαρμογών Πληροφορικής Rights Reserved.