Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Ελάτε μαζί μας να χτίσετε το μέλλον σας, με όραμα, πρόγραμμα και δράση

Δημόσια ΣΑΕΚ Βόλου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

ΩΡΑΡΙΟ ΙΕΚ

Δωρεάν Κατάρτιση

Είσοδος

Η εγγραφή αφορά αποκλειστικά καταρτιζόμενους στο ΙΕΚ Βόλου.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις που αφορούν στη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023 θα υποβάλλονται από τις 20-06-2024 έως και τις 05-07-2024 στην ειδική εφαρμογή  και στον σύνδεσμο: https://stegastiko.minedu.gov.gr/

Οι καταρτιζόμενοι της ΣΑΕΚ Βόλου, παρακαλούνται να συνδεθούν στον σύνδεσμό https://axiologisi-iek.minedu.gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet, για την αξιολόγηση των εκπαιδευτών τους, καθώς και του διευθυντή της ΣΑΕΚ.

Σας ενημερώνουμε πως η υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση του Στεγαστικού Επιδόματος στους καταρτιζόμενους των δημόσιων ΣΑΕΚ αρμοδιότητας του ΥΠΑΙΘΑ για το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023 θα ξεκινήσει εντός της τρέχουσας εβδομάδας με πιθανή ημερομηνία την Τετάρτη 19-06-2024.

Σημείωση: Αφορά σπουδαστές οι οποίοι ήταν καταρτιζόμενοι της ΣΑΕΚ Βόλου κατά το σχ. έτος 2022-2023.

ΦΕΚ-2024-Τefhos B-02774-Stegastiko

Οι ειδικότητες που εγκρίθηκαν από την Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν για να λειτουργήσουν από την ΣΑΕΚ Βόλου για το Σχ. έτος 2024-2025 είναι οι εξής:

1     ΒΟΗΘΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΠΡΩΙΜΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ                                              

2     ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ                                                                                  

3     ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ                                                                         

4     ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑΣ- ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ                                                            

5     ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ - ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ              

6     ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER-DEVELOPER/VIDEO GAMES)

Την Τρίτη 4/6/2024 οι σπουδαστές της ειδικότητας Βοηθός Φαρμακείου, του Δ'  Εξαμήνου, στα πλαίσια του μαθήματος Έλεγχος & Αξιολόγηση Καλλυντικών, επισκέφτηκαν, με τη συνοδεία της εκπαιδεύτριάς τους Δρ Χαρά Ζήκα, το εργοστάσιο Εύρηκα στη Βιομηχανική περιοχή του Βόλου, όπου είδαν τη γραμμή παραγωγής και ενημερώθηκαν για τις μεθόδους ελέγχου των διαφόρων προϊόντων. Ευχαριστούμε θερμά την προϊσταμένη της διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού κ. Ειρήνη Σωτηροπούλου.

Δείτε φωτό από την επίσκεψη εδώ

Στο πλαίσιο των μαθημάτων «Δίκαιο ΙΙ» και «Δίκαιο και Δεοντολογία» οι καταρτιζόμενοι των ειδικοτήτων «Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών» και «Δημοσιογραφίας, Επικοινωνίας και νέων μέσων ενημέρωσης» αντίστοιχα, με τη συνοδεία του διδάσκοντα κ. Γεωργίου Μόνιου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πλημμελειοδικείο Βόλου την Δευτέρα, στις 03-06-2024.

Εκεί, οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την επ’ ακροατηρίω διαδικασία, αντλώντας πολύτιμα συμπεράσματα από την πρωτόγνωρη εμπειρία, και να ενημερωθούν σχετικά ώστε να αφομοιώσουν μαθησιακά αντικείμενα και διαδικασίες διδαχθείσες στο πλαίσιο των προαναφερθέντων μαθημάτων.

 

Δείτε φωτό από την επίσκεψη εδώ

Την Παρασκευή 25 Μαΐου 2024 στα πλαίσια του μαθήματος "Εφαρμογές Εμπορικής Διαχείρισης και Μισθοδοσίας " οι σπουδαστές του Δ Εξαμήνου σπουδών του τμήματος "ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ" πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ με τη συνοδεία της εκπαιδεύτριας Κατσιάνας Σοφίας.

Στόχος της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν οι καταρτιζόμενοι τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τόσο των επιχειρηματιών όσο και των εργαζομένων, τη λειτουργία και το θεσμικό ρόλο της Επιθεώρησης Εργασίας για την προστασία των εργαζομένων, τον εύρυθμο τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, τις ποινές αυτών σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης τους στους ισχύοντες νόμους.

Το σύνολο των εκπαιδευόμενων έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έντονο προβληματισμό και προσοχή στις αναλυτικές απαντήσεις που δόθηκαν από τον προϊστάμενο της Επιθεώρησης Εργασίας Βόλου , κ. ΜΑΥΡΟΥΔΗ, ο οποίος αφού παρέθεσε το ρόλο και τη λειτουργία της υπηρεσίας , απάντησε με προθυμία σε όλα τα ερωτήματα των εκπαιδευομένων με τρόπο κατανοητό και αναλυτικό ,παραθέτοντας περιπτώσεις ελέγχου από το πρόσφατο παρελθόν.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μαυρούδη για το καλωσόρισμα, την ευγένεια, την καλή διάθεση και τον πολύτιμο χρόνο που διέθεσε για να ενημερώσει και να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα των καταρτιζόμενων.

 

Δείτε φωτό από την επίσκεψη εδώ

Την Τετάρτη 22 Μαϊου 2024, στα πλαίσια του μαθήματος «Κουκλοθέατρο-Θέατρο Σκιών», το τμήμα Δ’ Εξαμήνου σπουδών, της ειδικότητας «Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας» πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην έκθεση «Ο μαγικός κόσμος της κούκλας».

Οι σπουδάστριες με τη συνοδεία της εκπαιδεύτριάς τους Μαρίνας Τσιμπλάκη περιηγήθηκαν στην έκθεση όπου, με τη συμβολή των διοργανωτών και της συλλέκτριας, θαύμασαν από κοντά τα εκθέματα και συμμετείχαν σε παρουσίαση για τις μεθόδους χρήσης της κούκλας στη διδακτική πράξη.

 

Δείτε φωτό από την επίσκεψη εδώ

Οι σπουδαστές του τμήματος Δημοσιογραφίας, με τον εκπαιδευτή τους στο μάθημα «Οργάνωση – έκδοση εφημερίδας» κ. Δημήτρη Ράλλη, πραγματοποίησαν την Τρίτη 21 Μαΐου επίσκεψη στο τυπογραφείο της εφημερίδας «Θεσσαλία» του Βόλου, μίας από τις αρχαιότερες της χώρας και μοναδικής στην πόλη που διαθέτει πιεστήριο εκτύπωσης εφημερίδων.

Στην εγκατάσταση που βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή της πόλης ξεναγήθηκαν από τον επικεφαλής του τμήματος κ. Γιώργο Δελετζέ. Γνώρισαν τη διαδικασία εκτύπωσης των εφημερίδων σε όλα τους τα στάδια από την παραλαβή των σελίδων από την σύνταξη έως τη διανομή τους. Γύρω από το πιεστήριο έμαθαν σημαντικές τεχνικές λεπτομέρειες για την εμφάνιση των εφημερίδων, απέκτησαν γνώσεις για την εργασία των τυπογράφων, όπως και για τις δυνατότητες εκτύπωσης καθημερινών και εβδομαδιαίων εφημερίδων παράλληλα.

 

Δείτε φωτό από την επίσκεψη εδώ

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας "Φύλακες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων" του Δημόσιου ΣΑΕΚ Βόλου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ανάκτορο Δημητριάδος με τη συνοδεία και την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριάς τους Δωροθέας Πέρπερα, με σκοπό να γνωρίσουν το μελλοντικό εργασιακό τους περιβάλλον και να έρθουν σε άμεση επαφή με το πρακτικό μέρος των σπουδών τους.

Αρχικά, οι σπουδαστές στο πλαίσιο μαθήματος Στοιχεία Μουσειολογίας ήρθαν σε επαφή με τα σημαντικότερα ευρήματα του ανακτόρου των Μακεδόνων βασιλέων και πληροφορήθηκαν για την ιστορική διαδρομή του. Κατόπιν, οι εκπαιδευόμενοι στο πλαίσιο του μαθήματος Βασικές Αρχές Φύλαξης Μουσείων, Μνημείων και Αρχαιολογικών Χώρων εφάρμοσαν στην πράξη τους κανόνες επίσκεψης σε ώρες κοινού, την ασφαλή περιήγηση των επισκεπτών και ενημερώθηκαν για τη δημιουργία στεγασμένης ζώνης προστασίας αρχαιολογικών ευρημάτων, την αντιπυρική ζώνη, τουςκαθαρισμούς και τις επιλεκτικές υλοτομήσεις δέντρων.

Δείτε φωτό από την επίσκεψη εδώ

Η επίσκεψη στην έκθεση «Χρωματίζοντας τα Όνειρα» στοχεύει στην ενίσχυση της δημιουργικότητας και της αισθητικής καλλιέργειας των σπουδαστριών, παρέχοντας μια ευκαιρία για την ενσωμάτωση της τέχνης στην εκπαίδευση της πρώιμης παιδικής ηλικίας.

Οι Στόχοι που από κοινού εκπαιδευτές, Άρης Γκανούρης και Ιωάννα Τριανταφυλλάκη και σπουδάστριες είχαμε για τη συγκεκριμένη έκθεση ήταν:

  1. Η κατανόηση της σημασίας της τέχνης στην ανάπτυξη των παιδιών.
  2. Η ανάπτυξη δεξιοτήτων παρατήρησης και ανάλυσης καλλιτεχνικών έργων.
  3. Ο εμπλουτισμός της εκπαιδευτικής πρακτικής με δημιουργικές δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια και με αφορμή την επίσκεψη με τη βοήθεια των επιμελητών πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην έκθεση με έμφαση στα ονειρικά και φαντασιακά στοιχεία των έργων και ακολούθησαν στα επόμενα μαθήματα συζητήσεις για την ενσωμάτωση καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων στην καθημερινή διδασκαλία της πρώιμης παιδικής ηλικίας .

Μέσω μιας τέτοιας επίσκεψης θεωρήσαμε πως οι σπουδάστριες θα αναπτύξουν νέες εκπαιδευτικές τεχνικές, θα ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους και θα κατανοήσουν καλύτερα τη σημασία της τέχνης στην ανάπτυξη των παιδιών.

Αναστοχαζόμενοι τη δραστηριότητα αυτή θεωρούμε πως η επίσκεψη στην έκθεση «Χρωματίζοντας τα Όνειρα» αποτελεί μια πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία για τις βοηθούς παιδαγωγών, προσφέροντάς τους νέα εργαλεία και έμπνευση για την παιδαγωγική τους προσέγγιση.

 

Δείτε φωτό από την επίσκεψη εδώ

Παρακαλούμε όλους τους εκπαιδευτές του εξαμήνου κατάρτισης 2024Α, της ΣΑΕΚ Βόλου, για την εμπρόθεσμη υποβολή (έως 31-5-2024) προς τη διεύθυνση της ΣΑΕΚ Βόλου της έκθεσης αυτοαξιολόγησής τους, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν αποσταλεί στα προσωπικά email.

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2024, στα πλαίσια του μαθήματος «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα», οι σπουδαστές του Δ’ εξαμήνου σπουδών του τμήματος «Μηχανογραφημένο Λογιστήριο» πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο λογιστικό γραφείο της κ. Μαρίας Παπαδοπούλου με τη συνοδεία της εκπαιδεύτριας, Κερασίας Συλλογίστου.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν για το επάγγελμα του λογιστή – φοροτεχνικού, για τις κυριότερες ευθύνες του, για τη συμβολή του στην φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων, για το πόσο απαραίτητος είναι ο ρόλος του, στον επιχειρηματία του σήμερα και για το ποιες καθημερινές προκλήσεις αντιμετωπίζει ο κλάδος των λογιστών με αφορμή την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του κράτους.

Το σύνολο των σπουδαστών, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διαπίστωσαν πόσο γρήγορα αλλάζει η τεχνολογική πρόοδος τα δεδομένα του επαγγέλματος και ότι η μετεξέλιξή του κλάδου απαιτεί διαρκεί προσπάθεια, ενημέρωση και γνώση.

Την ευχαριστούμε θερμά για την ευκαιρία που μας έδωσε!!

 

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 , στα πλαίσια του μαθήματος «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα», το τμήμα Β’ εξαμήνου σπουδών, της ειδικότητας «Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία (V.I.C.T. Travel)», πραγματοποίησε ακόμη μία ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη.

Οι σπουδαστές με τη συνοδεία της εκπαιδεύτριάς τους κυρίας Ιωάννας Πολύζου, επισκεφθήκαμε τα ξενοδοχεία MagnesHotel 4*” (https://magneshotel.com/el) και AzurHotelr4*" (https://azurhotelvolos.hotelbrain.com/el).

Οι εκπρόσωποι των ξενοδοχείων μας υποδέχτηκαν εγκάρδια και μας ξενάγησαν στους χώρους τους (υποδοχή, συνεδριακός, εστιατόριο-μπαρ, αίθουσα πρωινού, χώρο ευεξίας-spa, δωμάτια, εξωτερική πισίνα), ενημερώνοντάς μας για τη λειτουργία τους.

Ευχαριστούμε θερμά όλους για την άψογη συνεργασία τους!

Δείτε φωτό από την επίσκεψη εδώ

Οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας "Φύλακες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων" του  Δημόσιου ΣΑΕΚ Βόλου  περιηγήθηκαν  στην Έκθεση ζωγραφικής της Ουρανίας Καλαμποκά στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, στο πλαίσιο των μαθημάτων ειδικότητας  Βασικές Αρχές Φύλαξης Μουσείων, Μνημείων και Αρχαιολογικών Χώρων και Τουριστικής Ψυχολογίας  με τη συνοδεία των εκπαιδευτών Δωροθέας Πέρπερα και Άρη Γκανούρη.  Η ζωγράφος ξεχώρισε με τους πίνακές της για την ιδιαίτερη τεχνοτροπία της  και τις αφηγηματικές της  παραστάσεις. Τίτλος της Έκθεσης: «Χρωματίζοντας τα όνειρα», γιατί η ζωγράφος, Ουρανία Καλαμποκά, που έζησε στην πόλη του Βόλου,  «ταξίδευε» μεταξύ ουρανού και γης. Την ξενάγηση συντόνισε η δημοσιογράφος Έννη Λεβέντη.

Δείτε φωτό από την επίσκεψη εδώ

Την Τρίτη 26/3/2024,   το Δ' Εξάμηνο της Ειδικότητας Βοηθός Φαρμακείου, στα πλαίσια των μαθημάτων Κοσμετολογία ΙΙ και Έλεγχος & Αξιολόγηση καλλυντικών,  πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο παρασκευής αιθερίων ελαίων http://essentialoils-organics.gr/, στο Βόλο. Οι σπουδαστές είδαν από κοντά και σε πραγματικό χρόνο πώς γίνεται η απόσταξη και η παραλαβή των αιθερίων ελαίων. Επίσης, ενημερώθηκαν για τους χημικούς ελέγχους που απαιτούνται ώστε να διατεθούν στο εμπόριο. 

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γιαννακούλα, ιδιοκτήτη του εργοστασίου, για τη ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Χαρά Ζήκα, Χημικός, MSc, Δρ Φαρμακευτικής

Δείτε φωτό από την επίσκεψη εδώ

Ανακοινώνεται ότι από την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, ώρα 12:00, έως και την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, ώρα 14:00, νέοι υποψήφιοι εκπαιδευτές δύνανται να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Σ.Α.Ε.Κ. και Ε.Σ.Κ. της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Επίσης, τα ήδη ενταγμένα μέλη στο Μητρώο έχουν τη δυνατότητα να επικαιροποιήσουν την αίτησή τους και να προσθέσουν νέα δικαιολογητικά.

Η είσοδος στην ψηφιακή πλατφόρμα του Μητρώου https://mitrooiek.minedu.gov.gr γίνεται με χρήση προσωπικών κωδικών taxisnet. Επίσης, μπορεί να απαιτείται και αποδοχή COOKIES.

Επισημαίνεται ότι οι ενότητες Α1 και Α2 μπορούν να διορθωθούν ΕΚΤΟΣ από τα πεδία: ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΜΗΤΡΩΝΥΜΟ, τα οποία επιβεβαιώνονται αυτόματα από την ΑΑΔΕ.

Πεδία τα οποία έχουν απορριφθεί από τον έλεγχο ή είναι προς διαγραφή δύνανται να διαγράφονται.

Πεδία τα οποία είναι επιβεβαιωμένα και στα οποία τα μέλη του Μητρώου επιθυμούν να επισυνάψουν επιπλέον δικαιολογητικά, τα εν λόγω δικαιολογητικά  επισυνάπτονται ως νέα αρχεία στο ίδιο πεδίο.

Για αντικατάσταση ταυτοτήτων ΙΒΑΝ πεδία τα οποία μπορεί να είναι ήδη επιβεβαιωμένα κατά τον έλεγχο δύνανται να διαγραφούν και να αντικατασταθούν με νέα δικαιολογητικά. 

Επαγγελματικές εμπειρίες οι οποίες δεν έχουν αντιστοιχηθεί σε ΠΤΥΧΙΟ με το οποίο έχουν αποκτηθεί πρέπει οπωσδήποτε να αντιστοιχηθούν.

Μετά τη συμπλήρωση ή επικαιροποίηση της αίτησης θα πρέπει πάντα να ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΕ την αίτησή σας.

Μετά την ημερομηνία λήξης της λειτουργίας του μητρώου θα εκκινήσει διοικητικός έλεγχος των αιτήσεων και, στη συνέχεια, θα εκδοθούν σχετικές ανακοινώσεις για τις προθεσμίες υποβολής αιτημάτων επανεξέτασης πεδίων της αίτησης.

Παρακαλούμε συμβουλευτείτε το ΑΡΧΕΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ, το οποίο είναι αναρτημένο στο πεδίο ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ στην πλατφόρμα του ΜΗΤΡΩΟΥ, καθώς και σε κάθε κατηγορία/πεδίο αντίστοιχα.

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, το τμήμα Β’ εξαμήνου σπουδών, της ειδικότητας «Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία (V.I.C.T. Travel)», πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη.

Οι σπουδαστές με τη συνοδεία της εκπαιδεύτριας τους κυρίας Ιωάννας Πολύζου, επισκέφτηκαν το ξενοδοχείο “Domotel Xenia Volos 5*” (https://domotel.gr/el/hotel-xenia-volos ) στα πλαίσια του μαθήματος «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα»

Η κυρία Πολιτοπούλου, υπεύθυνη guest relations, τους υποδέχτηκε εγκάρδια και τους ξενάγησε στους χώρους του ξενοδοχείου (συνεδριακούς - εκδηλώσεων, εστιατόριο, χώρο ευεξίας-spa, roof garden, δωμάτια), ενημερώνοντας μας για τη λειτουργία τους.

Στο χώρο της Υποδοχής συζήτησαν με τον εκπρόσωπο για τη λειτουργία του τμήματος, θέτοντάς του ερωτήσεις βάσει της εκπαίδευσης που έχουν λάβει.

Ευχαριστούμε θερμά όλους για την άψογη συνεργασία τους!

 

Δείτε φωτό από την επίσκεψη εδώ

Ενημερώνουμε τους καταρτιζόμενους της Δημόσιας Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) Βόλου ότι η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024.

Στο πλαίσιο της ειδικότητας Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας (Γ' Εξάμηνο, Οκτώβριος – Φεβρουάριος 2023) της Δημόσιας ΣΑΕΚ Βόλου, στο μάθημα Κουκλοθέατρο – Θέατρο Σκιών  οι σπουδάστριες: Αντωνίου Β., Βασίλακα Γ., Γιαννουλη Κ., Γκιέτσκα Ε., Καλογιάννη Μ., Κουλμάνδα Ε., Μπαλασίνα Αικ.,  Μπόλη Α., Νικολιάδη Β., Πρίντεζη Π., Σαββουλίδου Α., Τσαούση Β., Τσιαπράζη Αικ., Τσιρογιάννη Ν., Χουτζιούμη Ο., Ράπος Π. και η εκπαιδεύτριά τους κα Στύλα Δ., με μεγάλη χαρά κατασκεύασαν διάφορες κούκλες μαρότ (στηριγμένες σε ξύλα) από καθημερινά – άχρηστα υλικά (χάρτινα πιάτα, ποτήρια, σφουγγάρια, μπουκάλια, σφουγγαρίστρες, ξύλινες κουτάλες και άλλα), αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει αγάπη για τα παιδιά (και το μελλοντικό επάγγελμα) η προσφορά και η δημιουργικότητα των παιδαγωγών ανθίζουν, παραγκωνίζοντας όλες τις πιθανές δυσκολίες!

Δείτε φωτό

      Ημέρα «Καριέρας» στον τουριστικό τομέα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο σχολικό συγκρότημα «ΦΥΤΟΚΟΥ» και την Δημόσια ΣΑΕΚ Βόλου. Οι καταρτιζόμενοι ήρθαν σε επαφή με έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς ομίλους επιχειρήσεων με περισσότερα από 120 ξενοδοχειακά συγκροτήματα και περισσότερους από 3 εκατομήρια πελάτες σε όλο τον κόσμο. Ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητές του Ομίλου, τα νέα δεδομένα της τουριστικής βιομηχανίας, πήραν απαντήσεις σε θέματα επαγγελματικής αποκατάστασης που τους απασχολούν και έλαβαν την πρόσθεση και το ενδιαφέρον του ομίλου για την πρόσληψη όλων των καταρτιζομένων με άριστες συνθήκες είτε ως πρακτικά ασκούμενους είτε ως εργαζόμενους.

Ημέρα «Εθελοντικής Αιμοδοσίας» πραγματοποίησαν στο σχολικό συγκρότημα «ΦΥΤΟΚΟΥ» από κοινού, το Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου με το 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, την Τρίτη 16-1-2024 στηρίζοντας σταθερά το θεσμό της Εθελοντικής Αιμοδοσίας που στοχεύει στην ενίσχυση και την ανάπτυξη-διάδοση της έννοιας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν δημιουργήσει τα τελευταία 10 περίπου χρόνια, τράπεζα αίματος με σκοπό την βοήθεια των σπουδαστών, μαθητών και εκπαιδευτικών που χρειάζονται αίμα.  Η προθυμία με την οποία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση οι σπουδαστές, εκπαιδευτές και φίλοι των δυο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και η διάθεσή τους για προσφορά, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το προσωπικό της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Αχιλλοπούλειου Γ.Ν. Βόλου που συνέδραμε για τον σκοπό αυτό στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος «Φυτόκου», και είχε ως αποτέλεσμα την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού φιαλών αίματος.

Ο Διευθυντές των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κ. Παπαθανασίου Άρης, και κα Ζαφειρίου Ματίνα, οι Σύλλογοι Διδασκόντων αλλά και η υπεύθυνη Εκπ/κός του 4ου ΕΠΑΛ κα Λάππα Μαρία, ευχαριστούν και συγχαίρουν για την επιτυχία της συνεχιζόμενης προσπάθειας των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλους όσους συμμετείχαν στην δράση.

Στις 18/12/2023 το Γ' Εξάμηνο της Ειδικότητας Βοηθός Φαρμακείου, στα πλαίσια του μαθήματος Κοσμητολογία Ι,  πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο παρασκευής καλλυντικών και απορρυπαντικών NILO, στο Βόλο. Οι σπουδαστές επισκέφτηκαν τα τμήματα Παραγωγής και Ποιοτικού Ελέγχου όπου ενημερώθηκαν για τις επιστημονικές μεθόδους ελέγχου και παρακολούθησης της παραγωγικής διαδικασίας από το στάδιο παραλαβής των πρώτων υλών μέχρι την αποθήκευση των έτοιμων προϊόντων. 

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Καραχάλιο, Χημικό Μηχανικό και Marketing Director για την άψογη ξενάγηση σε όλους τους χώρους του εργοστασίου, τη ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με την οποία μας περίμεναν αλλά και για τα δώρα που έλαβε κάθε σπουδαστής. 

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Χαρά Ζήκα, Χημικός, MSc, Δρ Φαρμακευτικής

Δείτε φωτό από την επίσκεψη εδώ

Στις 12/01/2024, σπουδαστές της ειδικότητας Β. Φυσικοθεραπείας, του Γ εξαμήνου του ΔΙΕΚ Βόλου, πραγματοποίησαν  εκπαιδευτική επίσκεψη στο φυσικοθεραπευτήριο του Τμήματος  Φυσικής Ιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου  «Αχιλλοπούλειο».  Οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στους χώρους του τμήματος, ήρθαν σε επαφή με τον υλικοτεχνολογικό  εξοπλισμό του εργαστηρίου φυσικοθεραπείας και ενημερώθηκαν για τον τρόπο χρήση τους και λειτουργίας. Υπεύθυνοι της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η Εκπαιδευτικός-Φυσικοθεραπεύτρια MSc, Λωρίδα Πηνελόπη και ο Εκπαιδευτής-Φυσικοθεραπευτής MSc,  μόνιμος υπάλληλος του Νοσοκομείου Πρέκας Ευάγγελος.

Ευχαριστούμε θερμά την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, για την θετική, άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για αυτή την εκπαιδευτική επίσκεψη, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας των σπουδών στο ΔΙΕΚ Βόλου.

Δείτε φωτό από την επίσκεψη εδώ

     Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, το τμήμα Α΄ εξαμήνου της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Οι σπουδαστές, με τη συνοδεία των δύο εκπαιδευτών τους Σεραΐνα Βαλτσάνη και Άρη Γκανούρη, στο πλαίσιο των μαθημάτων «Βασικές αρχές φύλαξης μουσείων, μνημείων και αρχαιολογικών χώρων» και «Τουριστική ψυχολογία» αντίστοιχα, επισκέφθηκαν ένα από τα παλαιότερα αρχαιολογικά μουσεία της χώρας. Είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ζητήματα ασφάλειας και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και να συνομιλήσουν με τους φύλακες του μουσείου για το έργο και τις αρμοδιότητές τους. Με την επίσκεψη στο μουσείο, κατανόησαν το ρόλο της ψυχολογίας στην τουριστική συμπεριφορά και εξάσκησαν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Ευχαριστούμε πολύ το Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου για τη φιλοξενία του.

Δείτε φωτό από την επίσκεψη εδώ

Ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, κ. Φίλιππος Σπανοδήμος, και ο Σύλλογος Διδασκόντων, ευχαριστούμε εκ βαθέων τον διευθυντή του Δημόσιου ΙΕΚ Βόλου, κ. Άρη Παπαθανασίου, την κα Έφη Σκούρα και τα τμήματα Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής και Μαγειρικής Τέχνης για τον χρόνο που διέθεσαν στην Παρασκευή χριστουγεννιάτικων μπισκότων, μαζί με τους μαθητές του σχολείου μας. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22/12/23 με θέμα «Άρωμα Χριστουγέννων στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου». Ήταν τιμή μας η συνεργασία αυτή με το Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου.

Ευχαριστήριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου προς το Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου - e-thessalia.gr

 

 

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για το Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου.

Ώρα έναρξης μαθημάτων 15.00. Οι καταρτιζόμενοι πρέπει να φροντίζουν να βρίσκονται εγκαίρως στους εκπαιδευτικούς χώρους.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών  σε όλες τις ειδικότητες των Ι.Ε.Κ και απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης, απαιτείται η πραγματοποίηση Πρακτικής Άσκησης (πέραν των τεσσάρων εξαμήνων), διάρκειας 960 ωρών (το επονομαζόμενο και πέμπτο εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης). Το θεσμικό πλαίσιο της Πρακτικής Άσκησης ρυθμίζεται από την ΚΥΑ Κ5/97484/2021-ΦΕΚ 3938/Β/26-8-2021.

Η περίοδος της Πρακτικής Άσκησης μπορεί να είναι συνεχιζόμενη ή τμηματική και πρέπει να ολοκληρωθεί, σε κάθε περίπτωση ,εντός είκοσι τεσσάρων μηνών (24) μηνών από την λήξη του τελευταίου εξαμήνου θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για όσους καταρτιζόμενους έχουν τελειώσει την φοίτηση των τεσσάρων εξαμήνων αλλά δεν είχαν πραγματοποιήσει την πρακτική τους κατά την έναρξη της ισχύος του Ν.4763/2020 (ημερομηνία δημοσίευσης ΦΕΚ 21-12-2020), ισχύει ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΑ η τροποποίηση της παρ.31 του άρθρου 169 του παραπάνω νόμου (αρθρο 363 του Ν4957/21-7-22)  σύμφωνα με την οποία: 

«Οι καταρτιζόμενοι των Ι.Ε.Κ. οι οποίοι δεν έχουν πραγματοποιήσει την πρακτική άσκηση έως την έναρξη ισχύος του ν. 4763/2020 υποχρεούνται να ολοκληρώσουν την πρακτική άσκηση έως το τέλος του 2024,σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 27»

Μέσω της Πρακτικής Άσκησης ή της Μαθητείας, οι καταρτιζόμενοι των Ι.Ε.Κ. ενισχύουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και αποκτούν επαγγελματική εμπειρία σε συναφείς με την κατάρτισή τους κλάδους, σε θέσεις που προσφέρονται από φορείς και επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Περισσότερες πληροφορίες στα παρακάτω έγγραφα:

Ο καταρτιζόμενος,

που επιθυμεί να πραγματοποιήσει Πρακτική Άσκηση  πρέπει δέκα μέρες τουλάχιστον πριν από την έναρξη της Πρακτικής να

α) Υποβάλλει αίτηση - δήλωση στο Ι.Ε.Κ. που φοιτά, με την οποία δηλώνει την υπηρεσία ή την επιχείρηση που τον έχει αποδεχθεί για Πρακτική Άσκηση. Κατέβασε εδώ την:

ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

β) Υποβάλλει βεβαίωση, με την οποία ο εργοδότης βεβαιώνει ότι αποδέχεται τον καταρτιζόμενο για πρακτική άσκηση διάρκειας 960 ωρών, δηλώνει με σαφήνεια την έναρξη και λήξη της περιόδου της Πρακτικής Άσκησης, περιγράφει το αντικείμενο εργασίας της επιχείρησης και το αντικείμενο της απασχόλησης του καταρτιζόμενου, καθώς και ότι αποδέχεται την εποπτεία του έργου της πρακτικής άσκησης. Η πρακτική άσκηση πρέπει να είναι σχετική με την ειδικότητα κατάρτισης. Κατέβασε εδώ την:

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ (Δήλωση ενδιαφέροντος)

γ) Υπογράφει ειδική σύμβαση πρακτικής άσκησης με τον εργοδότη,η οποία θεωρείται από το ΙΕΚ φοίτησης.Η ειδική σύμβαση συντάσσεται σε 3 αντίτυπα και λαμβάνει από ένα ο εργοδότης, ο πρακτικά ασκούμενος και το ΙΕΚ φοίτησης. Κατέβασε εδώ την:

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

δ) Συμπληρώνει την υπεύθυνη του πρακτικά ασκούμενου. Κατέβασε εδώ την:

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥ

Ο εργοδότης,

συμπληρώνει την υπεύθυνη δήλωση εργοδότη.  Κατέβασε εδώ την:

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Τα Ι.Ε.Κ., δημόσια και ιδιωτικά, μεριμνούν για την ασφάλιση των πρακτικά ασκούμενων/μαθητευόμενων στο Ι.Κ.Α., μόνο για την περίπτωση ατυχήματος στους χώρους εργασίας κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της Πρακτικής Άσκησης ή της Μαθητείας, με ποσοστό 1% επί του ετήσιου τεκμαρτού ημερομισθίου της δωδέκατης ασφαλιστικής κλάσης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως ισχύει κάθε φορά. Η εν λόγω δαπάνη βαρύνει το φυσικό ή νομικό πρόσωπο (εργοδότης) στο οποίο υλοποιείται η πρακτική άσκηση.

Η έναρξη της Πρακτικής Άσκησης γίνεται την πρώτη (1η) και δέκατη πέμπτη (15) ημέρα κάθε μήνα. Το ωράριο Πρακτικής Άσκησης καθορίζεται στις τέσσερεις (4) έως οκτώ (8) ώρες ημερησίως, πρωί ή απόγευμα, ποτέ όμως νύχτα (5 ημέρες εβδομαδιαίως), και πραγματοποιείται με ευθύνη των υπευθύνων των φορέων απασχόλησης και με την εποπτεία των Ι.ΕΚ., σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για την ημερήσια και εβδομαδιαία διάρκεια εργασίας, όπως αυτές προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία. Οι ασκούμενοι δεν πρέπει να απασχολούνται την Κυριακή και τις επίσημες αργίες. Κατά την διάρκεια της Πρακτικής Άσκησης ο ασκούμενος και ο φορέας συμπληρώνουν καθημερινά και ανελλιπώς το Βιβλίο Πρακτικής Άσκησης.

Μετά το τέλος της Πρακτικής Άσκησης

1) ο εργοδότης πρέπει:

να συμπληρώσει, υπογράψει και σφραγίσει τη βεβαίωση Ολοκλήρωσης Πρακτικής Άσκησης. Κατέβασε εδώ την:

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

 2)  ο καταρτιζόμενος πρέπει:

 α) να  προσκομίσει εκτυπωμένο  το έντυπο:

Ε3.5: ΕΝΤΥΠΟ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ/ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ/ΦΟΙΤΗΤΩΝ

β) να παραδώσει   συμπληρωμένο  το βιβλίο της Πρακτικής Άσκησης αμέσως μετά την λήξη της Πρακτικής

γ) να παραδώσει την Βεβαίωση ολοκλήρωσης του Εργοδότη

Προσοχή !!Σε περίπτωση διακοπής της Πρακτικής Άσκησης τόσο ο πρακτικά ασκούμενος όσο και ο εργοδότης θα πρέπει να προσκομίσουν στη σχολή Υπεύθυνη Δήλωση διακοπής της Πρακτικής.

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Οι σπουδαστές των Ι.Ε.Κ. που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 120 ημερομίσθια στην ειδικότητα που εγγράφονται, απαλλάσσονται, εφόσον το επιθυμούν, με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, από την υποχρέωση φοίτησης του εξαμήνου Πρακτικής Άσκησης και τους απονέμεται η Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης με την ολοκλήρωση των τεσσάρων εξαμήνων της θεωρητικής και της εργαστηριακής κατάρτισης.

Κατέβασε εδώ το: ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ για απαλλαγή από την Πρακτική Άσκηση.

Οι σπουδαστές της ειδικότητας Βοηθός Φαρμακείου Γ' Εξαμήνου του ΔΙΕΚ Βόλου πραγματοποίησαν, με την Εκπαιδεύτριά τους Φαίη Παπαδημητρίου, εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργαστήριο του φαρμακείου της κας Στεργίου Ειρήνης, στα πλαίσια του μαθήματος της Φαρμακευτικής Τεχνολογίας. Ευχαριστούμε τον φαρμακοποιό Πάτρα Βασίλη για την φιλοξενία και την ξενάγηση στο εργαστήριο καθώς και για τις επιστημονικές του γνώσεις που μοιράστηκε με τους σπουδαστές μας.

 

Δείτε φωτό από την επίσκεψη εδώ

Copyright © 2024 ΙΕΚ Βόλου - Ομάδα ανάπτυξης: Τεχνικοί Εφαρμογών Πληροφορικής Rights Reserved.