Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Ελάτε μαζί μας να χτίσετε το μέλλον σας, με όραμα, πρόγραμμα και δράση

Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΩΡΑΡΙΟ ΙΕΚ

Δωρεάν Κατάρτιση

Είσοδος

Η εγγραφή αφορά αποκλειστικά καταρτιζόμενους στο ΙΕΚ Βόλου.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Βόλου στα πλαίσια του μαθήματος πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα του τμήματος «Στέλεχος μηχανογραφημένου λογιστηρίου-φοροτεχνικού γραφείου».

Στο συγκεκριμένο τμήμα του Α’ εξαμήνου φοιτούν 12 σπουδαστές με καθηγήτρια κ. Μαρία Καζά, που τους συνόδευσε στην εκπαιδευτική επίσκεψη.

Τα παιδιά υποδέχτηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ο διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Βούκουτος, ο οποίος και ενημέρωνε τους σπουδαστές αναλυτικά για τον θεσμό των Επιμελητηρίων και τον γνωμοδοτικό χαρακτήρα τους. Παράλληλα, μίλησε διεξοδικά για τον τρόπο που λειτουργούν τα Επιμελητήρια στη χώρα, καθώς αποτελούν τον επιμελητηριακό σύμβουλο της Πολιτείας για εμπορικά και επιχειρηματικά ζητήματα.

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη του τμήματος ΓΕΜΗ κα Εύη Διανέλλου  μίλησε στα παιδιά για τη λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, αλλά και την Υπηρεσία Μιας Στάσης, η οποία λειτουργεί από το 2018 και ουσιαστικά κατοχυρώνει ηλεκτρονικά όλες τις επιχειρήσεις της χώρας.

 

Δείτε εδώ φωτό από την επίσκεψη

Ανακοινώθηκαν από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., οι Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ..Ε.Κ., 1ης περιόδου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης του τμήματος ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ, επισκεφτήκαμε τον παιδικό σταθμό της Μητρόπολης όπου οι καταρτιζόμενες επισκέφτηκαν με τις εκπαιδεύτριές τους ΜΠΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ και ΦΩΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ τους χώρους, είδαν πως λειτουργεί μία τάξη σε παιδικό σταθμό και τα υλικά της και έκαναν ερωτήσεις σχετικά με το ωράριο και τη λειτουργία του παιδικού σταθμού.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η αξιοποίηση σε επαγγελματικό επίπεδο των γνώσεων που έχουν αποκτηθεί και η εξοικείωση των καταρτιζόμενων με το εργασιακό περιβάλλον και τις απαιτήσεις του επαγγελματικού χώρου. Οι καταρτιζόμενες ενθουσιάστηκαν με την επίσκεψη και ευελπιστούν σε μία νέα επίσκεψη με την ενεργή συμμετοχή τους..!!!

 

Δείτε εδώ φωτό από την επίσκεψη

 

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Δίκαιο Ι» οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Στέλεχος μηχανογραφημένου λογιστηρίου και φοροτεχνικού γραφείου» α΄ εξαμήνου του Δ.Ι.Ε.Κ. Βόλου, με τη συνοδεία του διδάσκοντα κ. Γεωργίου Μόνιου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πρωτοδικείο Βόλου την Τετάρτη, 9-11-2022.

 Εκεί, οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την επ’ ακροατηρίω διαδικασία, αντλώντας πολύτιμα συμπεράσματα από την πρωτόγνωρη εμπειρία, και να ενημερωθούν σχετικά ώστε να αφομοιώσουν διαδικασίες διδαχθείσες στο πλαίσιο του προαναφερθέντος μαθήματος.

Δείτε εδώ φωτό από την επίσκεψη

Ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις προόδου θα διεξαχθούν την εβδομάδα 21/11/2022- 25/11/2022.

Στις 31/10/2022, ημέρα Δευτέρα, στο πλαίσιο των μαθημάτων "Γενική Ψυχολογία" και "Εξελικτική Ψυχολογία", πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των εκπαιδευομένων της ειδικότητας "Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων" του ΔΙΕΚ Βόλου στο Ορφανοτροφείο Βόλου, με τη συνοδεία της διδάσκουσας των προαναφερθέντων μαθημάτων, κα Ρούμπου Χριστίνας, Ψυχολόγου. Οι καταρτιζόμενες, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις του Ορφανοτροφείου Βόλου, καθώς και να ξεναγηθούν στον χώρο του. Ειδικότερα, συζητήθηκαν, μέσω ερωτοαπαντήσεων, ζητήματα που άπτονται των μαθημάτων και ενημερώθηκαν περί αναδοχής και υιοθεσίας, αλλά και για τον θεσμό του εθελοντισμού. Ευχαριστούμε θερμά την κα Φ. Μπακαλοπούλου, Εκπαιδευτικό και την κα Ε. Δρογκούλα, Κοινωνική Λειτουργό για την άψογη υποδοχή στον χώρο του Ορφανοτροφείου Βόλου.

 

Δείτε εδώ φωτό από την επίσκεψη

Μέσα από ένα "Θαύμα" που δημιουργήθηκε από όμορφες γυναίκες στη ψυχή και όχι μόνο....
...και ύστερα από τη πρόσκληση - πρόκληση της αγαπημένης φίλης Σοφίας, μιας γυναίκας με αστείρευτη παιδεία ψυχής, δε μπορούσα οι φοιτητές μου και εγώ από το Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου να μη κεράσουμε με εδέσματα το κόσμο που τίμησε αυτή την όμορφη βραδιά!!!
Θέλω να ευχαριστήσω τους 30 χρόνια συνεργάτες μου στο χώρο της Ζαχ/κης...
Δημήτρη και Γιάννη Σαρακατσάνο, Απόστολο Τσούκα, Αποστολή Καισαρλή, Στάθη Δαιλιάνη, την Ιωνική Σφολιάτα, τον κ. Καρακατσάνη, και ένα εξαιρετικό κορίτσι την Αρετή μου. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τις τελειόφοιτες του Τμήματος Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής, τους Μάγειρες μου, αποφοίτους και μη, αλλά και το διευθυντή του ΙΕΚ μας κ. Παπαθανασίου που μας τίμησε με τη παρουσία του.
Σοφία μου, Νίκη, Κική, Βάγια, θα είμαστε εκεί ... γιατί η Αγάπη όταν μοιράζεται πολλαπλασιάζεται!!!!
Έφη Σκούρα 

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. από 1/07 έως και 31/08 θα λειτουργούν με πρωινό ωράριο και θα παραμείνουν κλειστά από 01/08 έως και 15/08.

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022 (ώρες 10:00 – 18:00)  θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο απο τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (Δ.ΥΠ.Α), η 7η ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ στο ξενοδοχείο DOMOTEL XENIA.

Η Δ.ΥΠ.Α σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΒΟΛΟΥ, προσκαλεί όσους από τους αποφοίτους μας βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας και ειδικότερα τους αποφοίτους όλων των ειδικοτήτων του κλάδου:

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ -ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Οι απόφοιτοι των παραπάνω ειδικοτήτων ζητούνται απο επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στην διοργάνωση.

Παραθέτουμε σχετικό link. Αφορά την εκδήλωση και την εγγραφή των αναζητούντων εργασία για την προσελευσή τους στην εκδήλωση.

Η εγγραφή στο σύστημα δεν είναι υποχρεωτική απλά διευκολύνει τη ροή των συμμετεχόντων.

  https://www.dypa.gov.gr/7i-hmera-karieras-tin-paraskefi-1-ioylioy-ston-bolo

Ανακοινώθηκαν στο χώρο παροχής των σημειώσεων τα αποτελέσματα επίδοσης με βάση τον Αριθμό Μητρώου Καταρτιζόμενου (ΑΜΚ) για το Εαρινό εξάμηνο 2022Α.

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Στοιχεία νομοθεσίας για την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς» οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Φύλακες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων» Δ΄ εξαμήνου του Δ.Ι.Ε.Κ. Βόλου, με τη συνοδεία του διδάσκοντα κ. Γεωργίου Μόνιου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, στις 2 Ιουνίου 2022.

Εκεί, οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον χώρο και χάρη στην ενδελεχέστατη και με οξύνοια ενημέρωση του καθ’ ύλην αρμοδίου σε θέματα ασφαλείας αρχαιοφύλακα του μουσείου κ. Αχιλλέα Καρασμάνογλου,  απαντήθηκαν με σαφήνεια και μεστότητα τα τεθέντα καίρια ερωτήματα και οι επί του πρακτέου προβληματισμοί τους επί ζητημάτων της διδαχθείσης ύλης και, δη, για τον τρόπο φύλαξης και διαχείρισης του μουσειακού και των λοιπών αρχαιολογικών χώρων.

Την Πέμπτη, 02/06/2022, οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας: «Δημοσιογραφίας, συντακτών και ρεπόρτερ» Β΄ εξαμήνου του Δ.Ι.Ε.Κ. Βόλου στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης του μαθήματος «Δίκαιο και δεοντολογία» μετέβησαν με τον διδάσκοντα κ. Γεώργιο Μόνιο στο Πρωτοδικείο Βόλου. Εκεί, περιηγήθηκαν στους χώρους του δικαστικού μεγάρου και ενημερώθηκαν αναφορικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών και την επ’ ακροατηρίω διαδικασία ώστε να αφομοιώσουν διαδικασίες διδαχθείσες στο πλαίσιο του προαναφερθέντος μαθήματος.

Φωτογραφίες από τις επισκέψεις δείτε εδώ

Μία εξαιρετική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Ιουνίου, από τον κύριο Θωμά Πούλιο ( "ΕΔΙΠ Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΠΘ" ιδρυτής Hotel Availabilities  Channel Manager https://www.facebook.com/hotelavl) στο Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου και στο τμήμα "Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία".

Οι σπουδαστές και η εκπαιδεύτριά τους κυρία Ιωάννα Πολύζου, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη λειτουργία των On Line Travel Agents (OTAs) και τη χρησιμότητα ενός ευέλικτου channel manager.

Thomas Poulios σας ευχαριστούμε θερμά!

Μία εξαιρετική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Ιουνίου, από τον κύριο Θωμά Πούλιο ( "ΕΔΙΠ Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΠΘ" ιδρυτής Hotel Availabilities  Channel Manager https://www.facebook.com/hotelavl) στο Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου και στο τμήμα "Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία".

Οι σπουδαστές και η εκπαιδεύτριά τους κυρία Ιωάννα Πολύζου, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη λειτουργία των On Line Travel Agents (OTAs) και τη χρησιμότητα ενός ευέλικτου channel manager.

Thomas Poulios σας ευχαριστούμε θερμά!

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου θα δεχθεί για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 αιτήσεις για κατατάξεις αποφοίτων των Ι.Ε.Κ. από τις παρακάτω ειδικότητες που είναι συναφείς με τα κύρια γνωστικά αντικείμενα του Τμήματος (Διοίκηση, Οικονομία, Πληροφορική, Μάρκετινγκ).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

Την Τετάρτη 25/6/2022 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Χώρο Μνήμης «Δράκεια 18-12-1943» καθώς επίσης και στο Λαογραφικό μουσείο της Δράκειας με την ειδικότητα Φύλακες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και των δυο εξαμήνων (Β’ & Δ’) με συνοδούς εκπαιδευτές τους Εμφιετζίδη Γιάννη, Κεραμίδα Γιολάντα και Λεμονή Γαρυφαλλιά. Στο μαρτυρικό χωριό του Πηλίου οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον Χώρο μνήμης που δημιουργήθηκε ακριβώς στον τόπο του μαρτυρίου (κάτω πλατεία Δράκειας) ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στο χωριό και τους κατοίκους του. Περιλαμβάνει δύο ενότητες: το «πορτρέτο της Δράκειας» και το «χρονικό της εκτέλεσης». Το σύνολο των τεκμηρίων παρουσιάζεται σε ψηφιακή και διαδραστική μορφή. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν πως και αν δίνονται οι πληροφορίες των ιστορικών γεγονότων στην Αγγλική Γλώσσα και να κάνουν οι ίδιοι σύντομη παρουσίαση του «Χώρου Μνήμης».

 

Φωτογραφίες από την επίσκεψη δείτε εδώ

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε η Ειδικότητα των Τεχνικών Αρτοποιών Ζαχαροπλαστών με την Εκπαιδεύτριά τους Έφη Σκούρα στον Παραδοσιακό φούρνο Βελέντζα στην Άλλη Μεριά. Εκεί ο Θεόφιλος έχει δώσει το στίγμα του με τοιχογραφίες...

 

 

Φωτογραφίες από την επίσκεψη δείτε εδώ

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε η Ειδικότητα των Τεχνικών Αρτοποιών Ζαχαροπλαστών με την Εκπαιδεύτριά τους Έφη Σκούρα στις "Αρχοντικές Γεύσεις".

 

 

Φωτογραφίες από την επίσκεψη δείτε εδώ

Την Πέμπτη 19 Μαίου 2022, πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη των τουριστικών ειδικοτήτων του Δημόσιου ΙΕΚ Βόλου:

1)Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

2) Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία (V.I.C.T. TRAVEL)

Στα πλαίσια μαθημάτων των ειδικοτήτων τους, οι σπουδαστές με τη συνοδεία των εκπαιδευτριών του κυρίας Ιωάννας Πολύζου και κυρίας Άννας Σαράφη, επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο "ΑΙΓΛΗ-ΠΑΛΛΑΣ" και τη ζυθοποιία "Local Streets" της οικογένειας Μαλαμούλη, στο Βόλο.

Οι υπεύθυνοι τους υποδέχθηκαν εγκάρδια και τους ενημέρωσαν για τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Στο ξενοδοχείο “ΑΙΓΛΗ-ΠΑΛΛΑΣ”, οι εκπαιδευόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη λειτουργία της Υποδοχής και της Οροφοκομίας.

Στη ζυθοποιία "Local Streets", ο κύριος Κώστας Μαλαμούλης, ενημέρωσε τους σπουδαστές για τη διαδικασία παρασκευής και τα είδη της μπύρας της οικογενειακής επιχείρησης.

 

Φωτογραφίες από την επίσκεψη δείτε εδώ

Οι σπουδαστές του τμήματος Δημοσιογραφίας, Συντακτών, Ρεπόρτερ, στο πλαίσιο του μαθήματός τους, πραγματοποίησαν επίσκεψη σε δύο από τα εργαστήρια πληροφορικής του Δημόσιου ΙΕΚ Βόλου.

Με τις επισκευές να βρίσκονται σε εξέλιξη, μίλησαν με τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Νίκο Σολδάτο για την αναμόρφωση του χώρου και τις αλλαγές στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στα προγράμματά τους προκειμένου, με νέα καλωδίωση, δίκτυο, μηχανήματα, να αναβαθμιστούν και να γίνουν περισσότερο λειτουργικοί για την καλύτερη διεξαγωγή των μαθημάτων.

Ο κ. Σολδάτος ως υπεύθυνος καθηγητής πληροφορικής του τμήματος Τεχνικών Η/Υ ανέλαβε την πρωτοβουλία στο πλαίσιο του μαθήματος «Πρακτική Άσκηση» που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα σπουδών του 4ου εξαμήνου.

Σημαντική υπήρξε η βοήθεια των σπουδαστών οι οποίοι ασχολήθηκαν, εκτός των άλλων, με τον καθαρισμό των χώρων και με το βάψιμο των αιθουσών. Με τη συνδρομή της διεύθυνσης του Δημόσιου ΙΕΚ, που στάθηκε δίπλα στην αξιόλογη προσπάθεια στηρίζοντάς την, υπήρξε η προμήθεια των υλικών, ενώ μηχανήματα που στήθηκαν, χορηγήθηκαν μέσω δωρεών ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης.

Η κάθε αίθουσα περιέχει 14 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ αναβαθμίστηκαν και 10 παλιότεροι. Στο άμεσο μέλλον θα τοποθετηθεί στην αίθουσα βιντεοπροβολέας. Στα μελλοντικά σχέδια βρίσκεται και η διαμόρφωση ενός χώρου σε μία από τις αίθουσες ώστε να φιλοξενεί και ένα «μουσείο υπολογιστών», καθώς υπάρχουν μηχανήματα ηλικίας 30 και πλέον ετών, τα οποία παραμένουν λειτουργικά.

Οι αναβαθμισμένες αίθουσες Η/Υ είναι προς όφελος όλης της σχολής, καθώς η χρήση τους θα μπορεί να γίνεται και από σπουδαστές άλλων ειδικοτήτων του Δημόσιου ΙΕΚ Βόλου.

Στο μεταξύ, φάνηκε πως και ο εθελοντισμός λειτουργεί. Χρειάζεται ωστόσο και η οικονομική συνδρομή του κράτους για να στηριχτεί επιπλέον το υψηλό επίπεδο σπουδών στο Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου.

 

Φωτογραφίες από την επίσκεψη δείτε εδώ

Τα γραφεία και το πιεστήριο της εφημερίδας «Θεσσαλία» είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν οι σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ Βόλου της ειδικότητας δημοσιογραφίας, συντακτών, ρεπόρτερ.

Στη διάρκεια των επισκέψεων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλα τα στάδια έκδοσης της εφημερίδας και να συνομιλήσουν με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν όλα τα είδη του ρεπορτάζ. Επίσης, ενημερώθηκαν για την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας και το στήσιμο της ιστοσελίδας.

Η εκπαιδευτική δράση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο τυπογραφείο της εφημερίδας που βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Βόλου. Εκεί από τους τυπογράφους οι εκπαιδευόμενοι γνώρισαν όλα τα υπόλοιπα στάδια που ακολουθεί η έκδοση, αφού «κλείσει» το φύλλο της εφημερίδας και αποσταλεί ηλεκτρονικά στον server του πιεστηρίου μέχρι και το τελικό στάδιο της διανομής.

Η επίσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του εκπαιδευτή του τμήματος δημοσιογραφίας του Δημόσιου ΙΕΚ Βόλου και αρχισυντάκτη της «Θ» Δημήτρη Ράλλη, ο οποίος μεταφέρει τις γνώσεις του στους σπουδαστές δημοσιογραφίας.

 

Φωτογραφίες από την επίσκεψη δείτε εδώ

Την Πέμπτη 5 Μαίου 2022, το τμήμα Β’ εξαμήνου σπουδών, της ειδικότητας «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», πραγματοποίησε την δεύτερη εκπαιδευτική επίσκεψη του τρέχοντος εξαμήνου σπουδών.

Οι σπουδαστές με τη συνοδεία της εκπαιδεύτριάς τους κυρίας  Ιωάννας Πολύζου, επισκέφθηκαν το coffeebar “Filippou” και το οινοποιείο “GlobosWinery” στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος «Μπαρ».

Στο coffeebar “Filippou”, οι εκπαιδευόμενοι είχαν τη δυνατότητα να μάθουν τα «μυστικά» του καφέ, τους τρόπους παρασκευής, καθώς και τη δημιουργία γνωστών cocktails, από τον ιδιοκτήτη κύριο Λευτέρη Φιλίππου.

Στο οινοποιείο “GlobosWinery” ο ιδιοκτήτης κύριος Δημήτρης Ζωϊτόπουλος μας εξήγησε τη λειτουργία του εξηγώντας μας την διαδικασία παραγωγής και φύλαξης των κρασιών.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη δείτε εδώ

Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022, το τμήμα Β’ εξαμήνου σπουδών, της ειδικότητας «Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία (V.I.C.T. Travel)», πραγματοποίησε την πρώτη του εκπαιδευτική επίσκεψη.

Οι σπουδαστές με τη συνοδεία της εκπαιδεύτριάς τους κυρίας  Ιωάννας Πολύζου, επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο “Domotel Xenia Volos 5*” και το τουριστικό γραφείο “Les  Hirondelles-Volos” στα πλαίσια του μαθήματος «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα».

Στο ξενοδοχείο “Domotel Xenia Volos”, οι εκπαιδευόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στα  τμήματα Reception, δωματίων, εστιατορίου, coffee corner, συνεδριακό χώρο και χώρο ευεξίας (spa) και να ενημερωθούν για τη λειτουργία τους από τους υπεύθυνους των τμημάτων.

Στο τουριστικό γραφείο “Les Hirondelles”,  μας υποδέχθηκε ο κος Δημήτρης  Λεβέντης ο οποίος μας ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της επιχείρησης καθώς και για τη διαδικασία κρατήσεων μέσω του προηγμένου λογισμικού του γραφείου. 

Φωτογραφίες από την επίσκεψη δείτε εδώ

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, το τμήμα Β’ εξαμήνου σπουδών, της ειδικότητας «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», πραγματοποίησε την πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη του τρέχοντος εξαμήνου σπουδών.

Οι σπουδαστές με τη συνοδεία της εκπαιδεύτριάς τους κυρίας  Ιωάννας Πολύζου, επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο “Domotel Xenia Volos 5*” και το “Yachting Club-Domotel Xenia Volos” στα πλαίσια των μαθημάτων τους «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα» και «Μπαρ».

Οι υπεύθυνοι τους υποδέχθηκαν εγκάρδια και τους ενημέρωσαν για τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Στο ξενοδοχείο “Domotel Xenia Volos”, οι εκπαιδευόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στα  τμήματα Reception, δωμάτια, coffee corner, συνεδριακό χώρο και χώρο ευεξίας (spa).

Στο Yachting Club, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της επιχείρησης και παρακολούθησαν την παρασκευή ροφημάτων και κοκτέιλ από εξειδικευμένους barista και bar  tender.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη δείτε εδώ

   Στις 22/12/2021 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος “Τεχνικός μαγειρικής τέχνης - Αρχιμαγειρας (CHEF)” του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Βόλου, συνοδεία του εκπαιδευτή τους κ. Ν. Καλογριά, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εμπορικής εταιρίας τροφίμων “KARAKATSANIS FOOD SERVICE”, η οποία εδρευει στην A' βιομηχανική περιοχή Βόλου.

   Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί μία εμπορική επιχείρηση μεγάλου μεγέθους, τον τρόπο διαχείρισης μιας επισιτιστικής αποθήκης, τον τρόπο λειτουργίας των συστημάτων διασφάλισης ποιότητας H.A.C.C.P. και ISO 22000, την ορθή τήρηση των κανόνων υγιεινής στο προσωπικό και στους χωρους αποθήκευσης, την λειτουργία της μεθόδου FI.FO., καθώς και άλλες παραμέτρους που θα πρέπει να λαμβάνουν υποψη τους όταν στο μέλλον θα κληθούν να οργανώσουν τις δικές τους αποθήκες ως μάγειρες.

   Επίσης, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πρώτες ύλες της μαγειρικής τα οποία εμπορεύεται η επιχείρηση απο διάφορα σημεία της Ελλάδας και του κόσμου, όπως τυριά και αλλαντικά αλλά και αρωματισμένα λάδια, σάλτσες, ιδιαίτερα ρύζια και ζυμαρικά.

   Πριν το τέλος της επίσκεψης, στο SHOWROOM της επιχείρησης, εκπαιδεύτηκαν σε βασικές κοπές λαχανικών και σε βασικές μεθόδους μαγειρέματος και έλαβαν απο μία μαγειρική ποδιά ως χορηγία της επιχείρησης.

 

Φωτογραφίες από την επίσκεψη δείτε εδώ

 Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ημέρα καριέρας στους τομείς Τουρισμού, Γαστρονομίας και Υγείας, με τα τμήματα Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Τεχνολογιών επικοινωνίας και Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία, Μαγειρικής Τέχνης, Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής και Φυσιοθεραπείας από το Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου, δίνοντας την ευκαιρία στους σπουδαστές του Ινστιτούτου να προετοιμαστούν κατάλληλα για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Οι καταρτιζόμενοι ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους Ξενοδοχειακών και Τουριστικών επιχειρήσεων με επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, για τις τάσεις και τις προοπτικές της Τουριστικής Βιομηχανίας καθώς και τις προοπτικές και τα μελλοντικά σχέδια του ομίλου. Οι καταρτιζόμενοι εκτός από την ενημέρωσή τους, πήραν απαντήσεις σε ερωτήσεις και προβληματισμούς που αφορούν την επαγγελματική τους αποκατάσταση και εξέλιξη ενώ μετά την ενημέρωση οι καταρτιζόμενοι είχαν interview με τους εκπροσώπους του ομίλου για άμεση μελλοντική συνεργασία.

 

20220118 175719

Λόγω εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν στο κτήριο του συγκροτήματος από την κακοκαιρία, αναβάλλονται για σήμερα 11/01/2022 και αύριο 12/01/2022 όλα τα μαθήματα που γίνονται στο συγκρότημα.

Όλα τα υπόλοιπα μαθήματα που γίνονται σε χώρους εκτός του ΙΕΚ θα γίνουν κανονικά (εργαστήρια, πρακτικές, κ.λ.π.)

Καλές Γιορτές

 

Επιστροφή στο Ι.Ε.Κ. την Παρασκευή 07/01/2021...

Το Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου και το 4ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας (Εσπερινό) στηρίζοντας το θεσμό της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, οργάνωσαν από κοινού «Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας» στο σχολικό συγκρότημα «ΦΥΤΟΚΟΥ» την Δευτέρα 20/12/2021. Η προσέλευση σπουδαστών/ριών του Δημοσίου Ι.Ε.Κ., μαθητών/ριών του 4ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, εκπαιδευτικών αλλά και πολιτών οι οποίοι ενημερώθηκαν για την δράση και προσήλθαν στην εθελοντική αιμοδοσία της κινητής μονάδας του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, ήταν αθρόα.

Στην δράση παραβρέθηκε και η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέτα Μακρή, η οποία με την γνωστή σε όλους ευαισθησία της στα κοινωνικά θέματα, μόλις ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία προσήλθε αυτοβούλως στον χώρο αιμοδοσίας, συνομίλησε με τους εθελοντές σπουδαστές και μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό του Δημοσίου ΙΕΚ και συνεχάρη την Διοίκηση του ΙΕΚ, την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του 4ου ΕΠΑΛ, αλλά και τους εθελοντές για την πρωτοβουλία.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής του Δημοσίου ΙΕΚ κ. Παπαθανασίου Γεώργιος - Αριστείδης, η ημέρα «Εθελοντικής Αιμοδοσίας» στοχεύει στην ανάπτυξη – διάδοση της έννοιας της εθελοντικής αιμοδοσίας και της ενίσχυσης της από κοινού Τράπεζας Αίματος των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Η ημέρα αυτή έχει γίνει θεσμός για τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα αφού η άριστη συνεργασία για την συγκεκριμένη δράση είναι συνεχής και με μεγάλη επιτυχία την τελευταία πενταετία.

Η Τράπεζα έχει ενεργούς δότες σπουδαστές/τριες, μαθητές/ήτριες, εκπαιδευτικούς, αλλά και πολίτες που προσφέροντας αίμα γίνονται άμεσα μέλη της. Εκτός όμως από τα μέλη της και τα άτομα Α΄ βαθμού συγγένειας, βοηθά άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ή σε περιπτώσεις που αφορούν έκτακτες – επείγουσες ανάγκες για αίμα.

Η διοίκηση του Δημοσίου ΙΕΚ αλλά και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου ΕΠΑ.Λ., ευχαριστεί και συγχαίρει όλους όσους/ες συνεισέφεραν στην ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

 
 

Το τμήμα ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ του Γ' Εξαμήνου με την εκπαιδεύτριά τους κ. ΣΚΟΥΡΑ ΕΦΗ επισκέφθηκαν τον Φούρνο ΜΗΛΙΩΝΗ και το Ζαχαροπλαστείο του κ. ΜΠΟΥΚΗ, δύο από τους πιο παραδοσιακούς επαγγελματίες στο χώρο της Αρτοποιιας και της Ζαχαροπλαστικής.

Δείτε Φωτογραφίες από την εκπαιδευτική τους επίσκεψη εδώ.

 

Ενημερώνουμε τους καταρτιζόμενους του ΔΙΕΚ Βόλου ότι οι εξετάσεις προόδου για το εξάμηνο 2021Β θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 22-11-2021 έως την Παρασκευή 26-11-2021. Η συμμετοχή στην εξέταση προόδου είναι υποχρεωτική για όλους τους καταρτιζόμενους.

Copyright © 2022 ΙΕΚ Βόλου - Ομάδα ανάπτυξης: Τεχνικοί Εφαρμογών Πληροφορικής Rights Reserved.