Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Ελάτε μαζί μας να χτίσετε το μέλλον σας, με όραμα, πρόγραμμα και δράση

Δημόσια ΣΑΕΚ Βόλου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

ΩΡΑΡΙΟ ΙΕΚ

Δωρεάν Κατάρτιση

Είσοδος

Η εγγραφή αφορά αποκλειστικά καταρτιζόμενους στο ΙΕΚ Βόλου.

IMG 20200203 185344Στoν παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με δημιουργίες των καταρτιζόμενων του τμήματος "Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας Chef" με εκπαιδευτή τον κ. Μπούρχα Κωνσταντίνο, στο εργαστήριο του μαθήματος "Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής" στο Ζαχαροπλαστείο - "Mon Ami".

 

Βλέπε εδώ φωτογραφίες από τις δημιουργίες

Ένα ξεχωριστό event πραγματοποιήθηκε 17/12/2019 στο Χωριό του Αη Βασίλη, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, στον Βόλο.
Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, παρασκευάστηκαν 7.000 cup cakes με τα οποία στολίστηκε ένα θεαματικό δέντρο. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με χορό, μουσική και τραγούδι.
Τα cup cakes παρασκεύασε το Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου και ειδικότερα το τμήμα ζαχαροπλαστικής με επικεφαλής την καθηγήτρια παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής Ευσταθία Σκούρα, ενώ το ζαχαροπλαστείο Παπαγιάννης ανέλαβε το «ψήσιμο» του νόστιμου γλυκού.

Για την κατασκευή του χριστουγεννιάτικου γλυκού δέντρου συνεργάστηκαν τρία τμήματα του Δημόσιου ΙΕΚ και 39 σπουδαστές. Ζαχαροπλάστες, αρτοποιοί και μάγειρες συνεργάστηκαν άψογα για την προετοιμασία των cupcakes. Mάλιστα, συνεργάστηκαν τόσο αρμονικά, που η κατασκευή των γλυκών έγινε σε μόλις λίγες ώρες.
«Η ομαδικότητα και η υπευθυνότητα των σπουδαστών με έχει συγκινήσει» σημείωσε η κ. Σκούρα.
Για την παρασκευή των cupcakes απαιτήθηκαν συνολικά 377 κιλά αυγά, ζάχαρη, αλεύρι, χυμό πορτοκάλι, γιαούρτι , σοκολάτα και βουτυρόκρεμα.
Φυσικά η ομάδα των σπουδαστών είχε παρασκευάσει περισσότερα cupcakes προκειμένου να κεράσει και να γλυκάνει όσους παρακολούθησαν τον στολισμό του δέντρου.

 

Για φωτογραφίες από την εκδήλωση βλέπε εδώ και εδώ

Η τράπεζα αίματος του 4ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας (Εσπερινό) οργάνωσε «Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας» στο σχολικό συγκρότημα ΦΥΤΟΚΟΥ την Τετάρτη 04/12/2019. Προηγήθηκε την Τρίτη 03/12/2019 ενημέρωση των μαθητών/ριών και των εκπαιδευτικών του σχολείου από γιατρό και επισκέπτρια υγείας από το τμήμα αιμοδοσίας Νοσοκομείου Βόλου. Αυτό το γεγονός και η παράδοση που έχει δημιουργηθεί (η Τράπεζα Αίματος, λειτουργεί με καταστατικό από το σχολικό έτος 2003-2004 και είναι συνδεδεμένη με το Υπουργείο Υγείας), είχε ως αποτέλεσμα από την συγκεκριμένη δράση να μπορούν εν δυνάμει να ωφεληθούν πάνω από 100 άτομα που έχουν ανάγκη για αίμα. Υπήρξε αθρόα προσέλευση μαθητών/ριών, εκπαιδευτικών του σχολείου αλλά και σπουδαστών/ριών του δημοσίου Ι.Ε.Κ. Βόλου με την ενεργή στήριξη της διοίκησης και των εκπαιδευτών του. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω μεγάλης προσέλευσης η εθελοντική προσφορά αίματος συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα στο νοσοκομείο της πόλης μας.

Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου ΕΠΑ.Λ. ευχαριστεί και συγχαίρει όσους/ες συνεισφέραν στην ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του σχολείου. Η Τράπεζα έχει ενεργούς δότες μαθητές/ήτριες, εκπαιδευτικούς, αλλά και πολίτες που προσφέροντας αίμα γίνονται άμεσα μέλη της. Η Τράπεζα Αίματος εκτός από τα μέλη της και τα άτομα Α΄ βαθμού συγγένειας, βοηθά άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ή σε περιπτώσεις που αφορούν έκτακτες – επείγουσες ανάγκες για αίμα.

ChristmascupcakeΤο Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου σε συνεργασία με το «Χωριό του ‘Αη Βασίλη» στις 17/12/2019 και ώρα 16.00, διοργανώνει στον χώρο του «Χωριού», γλυκιά εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους κατασκευάζοντας ένα τεράστιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο –γλυκό. To δέντρο θα δημιουργηθεί στον χώρο της εκδήλωσης από καταρτιζόμενους των τμημάτων «Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής» και «Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας (Chef)» του Δημοσίου ΙΕΚ Βόλου, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της εκπαιδεύτριά τους κας Σκούρα Έφης. Tο γλύκισμα θα αποτελείται από επτά χιλιάδες (7000) CupCakes, μέγεθος ρεκόρ, τα οποία θα τοποθετηθούν με συγκεκριμένο τρόπο σε σοκολατένια κατασκευή για την δημιουργία του δέντρου. Η παρασκευή και το ψήσιμο των γλυκών θα γίνει την ίδια μέρα σε επαγγελματίες της περιοχής μας που διέθεσαν τον χώρο και τον εξοπλισμό τους στους καταρτιζόμενους για την ετοιμασία των γλυκών. Στην ολοκλήρωση της κατασκευής μπορούν να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι, ενώ το «Χριστουγεννιάτικο Δέντρο» μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα μοιραστεί από τους καταρτιζόμενους σε όλους τους παρευρισκόμενους μαζί με ευχές για μια γλυκιά, χαρούμενη και δημιουργική Χρονιά.

 

Στις 8-11-2019 το τμήμα των προπονητών αθλημάτων με εξειδίκευση στο ποδόσφαιρο πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου GYMWAY fitness & wellness στο λιμάνι του Βόλου, με τη συνοδεία των εκπαιδευτών τους κ. Μπρίκα Χρήστου και κα. Κοσμά Κρυσταλλία στα πλαίσια του μαθήματος πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ξεναγήθηκαν στους χώρους του γυμναστηρίου και πραγματοποίησαν ασκησιολόγιο με σκοπό την ενδυνάμωση των μυών του στήθους, μαθαίνοντας παράλληλα και τη σωστή τεχνική των ασκήσεων.

 

Για φωτογραφίες από την εκπαιδευτική επίσκεψη βλέπε εδώ