Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Ελάτε μαζί μας να χτίσετε το μέλλον σας, με όραμα, πρόγραμμα και δράση

Δημόσια ΣΑΕΚ Βόλου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

ΩΡΑΡΙΟ ΙΕΚ

Δωρεάν Κατάρτιση

Είσοδος

Η εγγραφή αφορά αποκλειστικά καταρτιζόμενους στο ΙΕΚ Βόλου.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 οι καταρτιζόμενοι μαθητές της ειδικότητας «Στέλεχος Διατροφής-Διαιτολογίας» του ΙΕΚ Βόλου επισκέφθηκαν με τον εκπαιδευτή τους Παναγιώτη Ζήση το Ορφανοτροφείο Βόλου.

Εκεί, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Κώστα Θεοδώρου για την ιστορία και τη δράση του ιδρύματος. Στη συνέχεια η παιδαγωγός και γραμματέας κ. Ελένη Τασσιά ξενάγησε τους καταρτιζόμενους στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος.

Ο εκπαιδευτής τους και διαιτολόγος του Ιδρύματος Παναγιώτης Ζήσης ενημέρωσε τους μαθητές για το ρόλο του διαιτολόγου σε ένα χώρο μαζικής εστίασης όπως αποτελεί ένα ίδρυμα καθώς και για τις ιδιαιτερότητες σύνταξης ενός προγράμματος διατροφής που απευθύνεται σε παιδιά. Οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν την εφαρμογή της ορθής υγιεινής πρακτικής στην κουζίνα του ιδρύματος καθώς και την τήρηση αρχείων σχετικά με τις θερμοκρασίες των ψυγείων και των καταψυκτών, αλλά και την τήρηση αρχείου για τις καθαριότητες. Κατόπιν, ενημερώθηκαν από την μαγείρισσα κ. Τσιρούκογλου Ελένη για τον τρόπο παρασκευής του φαγητού και τη μεριδοποίηση. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην αποθήκη τροφίμων όπου διαπίστωσαν την εφαρμογή του συστήματος FIFO όσον αφορά στη διακίνηση και τη χρησιμοποίηση των τροφίμων.

Τέλος, οι καταρτιζόμενοι μαθητές προσέφεραν τρόφιμα για το δεκατιανό των παιδιών και δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν εθελοντικά όπως μπορούν στη λειτουργία το ιδρύματος.

Το ΙEK Βόλου ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο του ΔΣ «Ορφανοτροφείο Βόλου» κ. Θεοδώρου, καθώς και το προσωπικό του ιδρύματος για την άρτια ενημέρωση κατά την εκπαιδευτική επίσκεψη.    

 

Copyright © 2024 ΙΕΚ Βόλου - Ομάδα ανάπτυξης: Τεχνικοί Εφαρμογών Πληροφορικής Rights Reserved.