Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Ελάτε μαζί μας να χτίσετε το μέλλον σας, με όραμα, πρόγραμμα και δράση

Δημόσια ΣΑΕΚ Βόλου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

ΩΡΑΡΙΟ ΙΕΚ

Δωρεάν Κατάρτιση

Είσοδος

Η εγγραφή αφορά αποκλειστικά καταρτιζόμενους στο ΙΕΚ Βόλου.

 

Την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 οι σπουδαστές/ριες της ειδικότητας «Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» του Δ.Ι.Ε.Κ. Βόλου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Ανάκτορο» και στο «Θέατρο Δημητριάδος» στην περιοχή «Πευκάκια Βόλου» στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα» με συνοδό τον καθηγητή τους κ. Εμφιετζίδη Ιωάννη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η αλληλεπίδραση των καταρτιζόμενων με τον αρχαιολογικό χώρο, η οποία αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη διδασκαλία του μαθήματος. Οι σπουδαστές στον αρχαιολογικό χώρο κατανόησαν τη γειτνίαση και τον ενιαίο χαρακτήρα του Ανακτόρου και του Θεάτρου, τον οποίο καλείται ένας επισκέπτης να αναγνωρίσει, αλλά και ο αρχαιοφύλακας να προστατέψει.

Στόχοι της επίσκεψης ήταν η περιήγηση των καταρτιζόμενων στον αρχαιολογικό χώρο από το προσωπικό φύλαξης του χώρου. Επίσης η διαφοροποίηση μεταξύ των εννοιών της «Φύλαξης» και της «Προστασίας» οι οποίες συνθέτουν τη γενικότερη έννοια της «Ασφάλειας». Ως πρακτική εξάσκηση, οι καταρτιζόμενοι φύλακες με τις γνώσεις και τις εμπειρίες που διαθέτουν μέχρι στιγμής, αναγνώρισαν και κατέγραψαν πιθανά προβλήματα ασφαλείας του αρχαιολογικού χώρου και πρότειναν υποθετικές λύσεις. Με τον τρόπο αυτό κατανόησαν την αξία των τοπικών μνημείων, τους τρόπους φύλαξης και προστασίας και ευαισθητοποιήθηκαν στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως άλλωστε ο νέος οδηγός σπουδών ορίζει για το μάθημα της «Πρακτικής Εφαρμογής στην Ειδικότητα».

 

Copyright © 2024 ΙΕΚ Βόλου - Ομάδα ανάπτυξης: Τεχνικοί Εφαρμογών Πληροφορικής Rights Reserved.