Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Ελάτε μαζί μας να χτίσετε το μέλλον σας, με όραμα, πρόγραμμα και δράση

Δημόσια ΣΑΕΚ Βόλου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

ΩΡΑΡΙΟ ΙΕΚ

Δωρεάν Κατάρτιση

Είσοδος

Η εγγραφή αφορά αποκλειστικά καταρτιζόμενους στο ΙΕΚ Βόλου.

Στα πλαίσια των Μαθημάτων Ιστορία και Υλικός Πολιτισμός και Στοιχεία Μουσειολογίας του τμήματος Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη με τη συνοδεία της εκπαιδεύτριάς τους κ. Εμμανουηλίδου Χρύσα στο Λαογραφικό Κέντρο του Κίτσου Μακρή και στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.


Στο Λαογραφικό Κέντρο Κίτσου Μακρή οι σπουδαστές θαύμασαν μια παραδοσιακή οικία πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, καθώς και τη λαογραφική συλλογή, η οποία περιλαμβάνει απο αντικείμενα καθημερινής χρήσης μέχρι έργα τέχνης και τοιχογραφίες λαικών δημιουργών της περιοχής κατα τον 18ο, 19ο, 20ο αιώνα.Σκόπος της επίσκεψης ήταν οι σπουδαστές να συνειδητοποιήσουν πως ένα λαογραφικό μουσείο συμβάλει στη διαμόρφωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της πολιτισμικής συνείδησης.
Σκοπός της επίσκεψης στο Μουσείο Εθνικής Αντιστάσεως ήταν οι σπουδαστές να ενημερωθούν για τα ιστορικά γεγονότα της περιοχής και να έρθουν σε επαφή με ιστορικά αρχεία, όπως έγγραφα, εφημερίδες, χειρόγραφα ανταρτών, διαταγές των αρχών κατοχής κ.α. Σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν την έννοια των πρωτογενών πηγών της ιστορίας.


Copyright © 2024 ΙΕΚ Βόλου - Ομάδα ανάπτυξης: Τεχνικοί Εφαρμογών Πληροφορικής Rights Reserved.