Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Ελάτε μαζί μας να χτίσετε το μέλλον σας, με όραμα, πρόγραμμα και δράση

Δημόσια ΣΑΕΚ Βόλου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

ΩΡΑΡΙΟ ΙΕΚ

Δωρεάν Κατάρτιση

Είσοδος

Η εγγραφή αφορά αποκλειστικά καταρτιζόμενους στο ΙΕΚ Βόλου.

Στις 22-5-2019 το Τμήμα ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΜΑΚΙΓΙΑΖ πραγματοποιήσε εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου PORTARIA HOTEL & SPA, με τη συνοδεία της εκπαιδεύτριάς τους κ. Παρή Ρέππου στο πλαίσιο των μαθημάτων "Μέθοδοι Ευεξίας & Χαλάρωσης" και "Θεραπείες Σώματος".
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την Κα Χριστίνα Λιάκου για την ξενάγηση στους χώρους του SPA, HAMAM, SOLARIUM, Ατμόλουτρο και την παρουσίαση ενός ειδικού θεραπευτικού μασάζ πλάτης με πουγκιά βοτάνων.

Την Πέμπτη 23/5/2019, πραγματοποιήθηκε στο Δημόσιο ΙΕΚ ΒΌΛΟΥ, ομιλία-ενημέρωση για το πρόβλημα της Εμπορίας Ανθρώπων. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των καταρτιζομένων στο σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα που γνωρίζει έξαρση τα τελευταία χρόνια. Την ομιλία πραγματοποίησε η κα Λητώ Καραγκούνη, ψυχολόγος και στέλεχος της διεθνούς οργάνωσης Α21, που καταπολεμά την Εμπορία Ανθρώπων. Την ενημερωτική παρουσίαση παρακολούθησαν οι καταρτιζόμενοι όλων των ειδικοτήτων του Δημοσίου ΙΕΚ Βόλου.

Περισσότερα...

Την Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019, στα πλαίσια του μαθήματος «Υγιεινή και Ασφάλεια», με εκπαιδευτή τον κ. Παναγιώτη Ζήση, πραγματοποιήθηκε ειδικό σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στους καταρτιζόμενους της ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιός- ζαχαροπλαστικής» του Δημόσιου ΙΕΚ Βόλου από τον κ. Βασίλη Ηλιόπουλο, εθελοντή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων. Οι καταρτιζόμενοι, αφού παρακολούθησαν προσεκτικά, είχαν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική εφαρμογή σε ειδικό πρόπλασμα και με εκπαιδευτικό αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή. Η Διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ Βόλου ευχαριστεί θερμά τον κ. Ηλιόπουλο και τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων.

Για φωτογραφίες από το σεμινάριο βλέπε εδώ

Την Τετάρτη, 29 Μαΐου οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιός- Ζαχαροπλαστικής» επισκέφθηκαν με τον εκπαιδευτή τους Παναγιώτη Ζήση το εργαστήριο ανάλυσης τροφίμων και υδάτων Q & QAnalysis. Εκεί, αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργαστηρίου, ενημερώθηκαν από την επιστημονικά υπεύθυνη κ. Παπαρίζου Ευσταθία Βιολόγο, MSc για τις χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις τροφίμων που γίνονται στο εργαστήριο. Στη συνέχεια, οι καταρτιζόμενοι οδηγήθηκαν στον εκπαιδευτικό χώρο του εργαστηρίου, όπου τους έγινε ενημέρωση από την κ. Παπαρίζου σχετικά με το HACCP- ISO22000 και τα κρίσιμα σημεία ελέγχου που θα πρέπει να προσεχτούν σε ένα αρτοποιείο- ζαχαροπλαστείο. Η Διεύθυνση του Δημοσίου ΙΕΚ Βόλου ευχαριστεί θερμά το προσωπικό του εργαστηρίου Q & QAnalysisκαι την κ. Παπαρίζου για τη φιλοξενία

 

Για φωτογραφίες από την εκπαιδευτική επίσκεψη βλέπε εδώ

Την Παρασκευή 13/05/2019, οι καταρτιζόμενοι του τμήματος Δ` εξαμήνου της ειδικότητας «Φύλακες μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων», πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πρωτοδικείο Βόλου, με τη συνοδεία του εκπαιδευτή τους κ. Μόνιου Γεωργίου, στο πλαίσιο του μαθήματος "Στοιχεία Νομοθεσίας για την Προστασία της Φυσικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς".


Για φωτογραφίες από την εκπαιδευτική επίσκεψη βλέπε εδώ